Historici.nl

Gepubliceerd op 07-12-2020

Jan van Riebeeck Museum Conservator (werkevervaringsplaats)

Het Jan van Riebeeck Museum is een kleinschalig museum in het geboortehuis Jan van Riebeeck. Het complex omvat drie panden en een museale tuin. Op de eerste verdieping is het feitelijke museum gevestigd, wat niet alleen aandacht geeft aan de historische figuur van Jan van Riebeeck, maar ook aan de huidige relaties tussen Zuid Afrika en Culemborg / Nederland. De door vrijwilligers onderhouden tuin is ingericht met planten die ook in de Companies Tuin op de Kaap gevonden werden. Het museum is self-supporting doordat de beneden verdieping verhuurd wordt aan een wijnhandel.

Wij zoeken een

Conservator

die deze werkervaringsplaats benut tijdens de laatste fase van zijn/haar studie

nader te bepalen aantal uur

De conservator

  • Beheert en actualiseert de collectie van het museum.
  • Initieert / denkt mee over relevante wisseltentoonstellingen.
  • Levert inhoud aan voor de website (aan de ontwikkeling van een nieuwe website wordt op dit moment hard gewerkt) over de collectie/museum/aanverwante zaken.
  • Vindt het leuk om (school)groepen te begeleiden bij hun bezoek aan het museum.
  • Denkt mee over de educatie programma’s daarvoor.
  • Helpt mee de Open Monumentendag (jaarlijks in september) alsmede bijvoorbeeld de geboortedag van Jan van Riebeeck (21 april) en de Open Museumweek (jaarlijks, ook in april) inhoudelijk vorm te geven.

Uiteraard hoeft de conservator al deze taken niet alleen uit voeren. Het museum beschikt over betrokken en enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden die graag meewerken en deeltaken op zich nemen. In het bestuur is een docent / historicus die voor de conservator het eerste aanspreekpunt en samenwerkingspartner zal zijn.

Wij zoeken iemand die een voor deze functie passende universitaire opleiding aan het volgen is, bijvoorbeeld een student Kunstgeschiedenis of Museum Studies en al tijdens zijn/haar studie bij ons praktijkervaring wil opdoen.

Het betreft weliswaar geen betaalde functie maar wij honoreren de inzet graag met de belastingvrije vrijwilligersvergoeding. Het tijdsbeslag is lastig in uren uit te drukken aangezien dat afhangt van de inzet die sterk zal wisselen.

U kunt uw sollicitatie, graag met uw C.V. en uw motivatie, richten aan de heer R. van Schelven, voorzitter van het bestuur.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Stedelijk Museum Vianen: Conservator
Door Redactie Historici.nl
Museum Gouda| Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
Museum Speelklok| Conservator
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.