Historici.nl

Gepubliceerd op 24-02-2016

Job: Eindredacteur / webredacteur voor Historici.nl

Het Huygens ING zoekt voor de website www.historici.nl een

Eindredacteur/webredacteur voor 19-20 uur per week (0,5 fte) 

Voor professionele historici is www.historici.nl dé startpagina voor informatie en actualiteit, die daarnaast toegang biedt tot een schat aan digitale resources en een platform voor online discussie en samenwerking. De site is een initiatief van het KNHG, de beroepsorganisatie van historici, en Huygens ING, maar is redactioneel onafhankelijk. 

Functie-informatie

De eindredacteur/web redacteur is verantwoordelijk voor de redactie en het onderhoud van historici.nl. Als spin in het web en in overleg met het redactieteam draagt de eindredacteur/webredacteur zorg voor het dagelijks onderhoud van de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici. Samen met de redactiesecretaris draagt hij/zij zorg voor de redactionele planning, het actief volgen van nieuws uit het vak, het leggen van relaties tussen content op de website en social media, het redigeren en zelf schrijven van bijdragen, het bewaken van de redactionele formule, en het bijhouden van relevante statistieken. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden, en voor de verdere ontwikkeling van het platform Geschiedenis&Actualiteit. Ook het beheer van de community van historici die aan de site is verbonden valt onder zijn/haar verantwoordelijkheid. De eindredacteur/ web redacteur vervult ook de rol van functioneel beheerder van historici.nl en vertaalt de redactionele wensen naar concrete technische opdrachten. 

Functie-eisen 

De eindredacteur/web redacteur is een historicus met een brede kennis van de Nederlandse geschiedenis en een aantal jaren ervaring in de onderzoekswereld. Daarnaast heeft hij/zij bewezen expertise op het gebied van internetcommunicatie en sociaal media. Ervaring met content management systemen is een vereiste. Daarnaast is belangrijk: uitstekende redactionele vaardigheden, een proactieve houding, effectief netwerken, goed plannen en organiseren, en goed om kunnen gaan met werkdruk.

Aanstelling en salaris

Het betreft een tijdelijke aanstelling van twee jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.412,- bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) en maximaal € 3.642,- bruto per maand (schaal 9 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. 

Meer informatie

over Huygens ING is te vinden op www.huygens.knaw.nl; over het KNHG op www.knhg.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met dr. Leonie de Goei op telefoonnummer 070-3315800 of per e-mail: leonie.de.goei@huygens.knaw.nl.

Procedure

Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae kunt u tot 14 maart 2016 sturen naar Bedrijfsbureau Huygens ING, t.a.v. mw. Hetty Labots (P&O-adviseur), p/a Rathenau Instituut, Postbus 95366, 2509 CJ Den Haag, of per e-mail naar sollicitaties@huygens.knaw.nl.

De tekst van deze vacature is hier als PDF-bestand te downloaden.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.