Historici.nl

Gepubliceerd op 04-04-2019

Joods Cultureel Kwartier – Junior Conservator Joodse Cultuur en Geschiedenis

Midden in de oude Amsterdamse Jodenbuurt bevindt zich op nog geen vierkante kilometer het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Het JCK bestaat uit het Joods Historisch Museum, het Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum i.o. Het aanbod van het JCK is voor een breed publiek en omvat o.a. tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s. De afdeling Tentoonstellingen verzorgt de wisseltentoonstellingen en de vaste presentaties van het JCK. De afdeling is onderdeel van het segment Museale Zaken en wordt gevormd door de Manager Museale Zaken, vier conservatoren, een junior conservator, een tentoonstellingscoördinator en een redacteur.

Wij zoeken per 1 juni 2019 een

Junior Conservator Joodse Cultuur en Geschiedenis

28,8 uur per week, 80%

Doel van de functie is het realiseren van tijdelijke en permanente tentoonstellingen en aan de collectie gerelateerde onderzoeksprojecten binnen het tentoonstellings- en onderzoeksbeleid

Het takenpakket bestaat met name uit:

Taken gericht op tentoonstellingen

 • Draagt ideeën aan en werkt voorstellen uit tot projectplannen (inclusief conceptontwikkeling)
 • Levert een bijdrage aan het realiseren van tijdelijke tentoonstellingen met aandacht voor inhoud, kwaliteit, toegankelijkheid en publieksvriendelijkheid
 • Ondersteunt tentoonstellingsprojecten inhoudelijk

Taken gericht op onderzoek

 • Doet onderzoek ten behoeve van permanente en tijdelijke presentaties en van de museumcollectie
 • Levert inhoudelijke bijdragen aan publicaties

Taken gericht op de collectie en kennisdeling

 • Doet onderzoek ten behoeve van beoordeling en verwerving van aangeboden objecten voor de afdeling Collecties en Kennis
 • Ondersteunt en faciliteert collega’s en verschaft inlichtingen aan derden op het toegewezen vakgebied

Je profiel
Wij zoeken een inhoudelijk en organisatorisch sterke, daadkrachtige, creatieve en initiatiefrijke collega. Je kunt goed het overzicht bewaren binnen de verschillende werkzaamheden. Je bent een teamspeler maar kunt je taken zelfstandig uitvoeren. Je houdt van de dynamiek van een levendige baan en omgeving en bent goed in staat vele ballen tegelijk hoog te houden.

Verder verwachten wij minimaal

 • Een afgeronde relevante universitaire master
 • Kennis van joodse geschiedenis, religie en cultuur
 • 1 of meer jaren relevante museale ervaring
 • Kennis en ervaring met geautomatiseerde systemen zoals AdLib Museum
 • Goede beheersing van de moderne talen
 • Affiniteit met de aandachtsgebieden van het JCK

Ons aanbod
Je komt terecht in een dynamische en collegiale werkomgeving in hartje Amsterdam! Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2771,- en maximaal € 3.627,- bruto per maand (schaal 9), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing. De aanstelling is in eerste instantie voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden is het streven de arbeidsovereenkomst met een jaar te verlengen.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw reactie. Sollicitaties met motivatiebrief en CV graag mailen naar personeelszaken@jck.nl. De reactietermijn loopt tot en met 12 april 2019. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 29 april tot en met 3 mei 2019.

Sollicitaties die niet direct, maar via een mailadres van een vacaturesite naar ons worden gezonden, worden niet in behandeling genomen.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.