Historici.nl

Gepubliceerd op 04-07-2023

Junior Archivaris Ministerie van Defensie – Den Haag

About the job

Wat ga je doen? Wil je werken in een organisatie waar de bescherming van Nederlandse belangen centraal staat en hoogwaardige informatievoorzieningen onmisbaar zijn? Wil je bezig zijn met digitale duurzaamheid en privacy? Ben je op zoek naar een dynamische omgeving en werk wat er echt toe doet? Lees dan verder!

Dit maakt jouw baan uniek

De komende jaren versterkt de MIVD de interne informatiehuishouding en gaan we (meer) datagedreven werken. Zo kunnen we nog beter onze belangrijke taak uitvoeren en voldoen aan de wet- en regelgeving. We verbeteren onze informatieketen dan ook continu. We zoeken in dat kader een archivaris binnen het Bureau Informatiebeheer MIVD (IBM) van de Unit Informatiemanagement (UIM). De Unit is onder andere verantwoordelijk voor het centrale informatiemanagement en informatiebeheer conform de Wiv 2017 en de Archiefwet. IBM is verantwoordelijk voor het correct en doelmatig classificeren, ordenen, bewaren, selecteren en vernietigen van informatie uit archieven met een hoge- tot zeer hoge risicofactor waarbij vertrouwelijkheid een belangrijke rol speelt.

Dit ga je doen

Als junior archivaris ben je mede verantwoordelijk voor het beheren van dynamische en semi-statische informatie, ongeacht de vorm. Je bent samen met je collega’s in staat om de informatie van de MIVD te beheren, te behouden en beschikbaar te stellen. Je houdt toezicht op een juiste wijze van informatiebeheer conform geldende wet- en regelgeving. Je bent een verbindende factor zowel binnen het bureau informatiebeheer, als met de andere bureaus binnen de Unit IM.

Verder houd je je bezig met O.a.

 • Het inhoudelijk adviseren en het bedenken van alternatieven en oplossingsrichtingen voor een effectief informatiebeheer;
 • Het beoordelen op kwaliteit en effectiviteit van inhoudelijke producten en advisering bij projecten die de uitvoering van informatiebeheer raken;
 • Het inhoudelijk adviseren over de inrichting van informatiesystemen volgens de archiving by design principes;
 • Het verbeteren van de informatiebeheercyclus;
 • Het vormgeven en delen van kennis op het gebied van informatiebeheer en informatiehuishouding bij de verschillende afdelingen.

Wie zoeken we

 • Je hebt een WO/HBO opleiding op het gebied van archivistiek, informatiemanagement of gelijkwaardig werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis van de actuele vakinhoudelijke ontwikkelingen;
 • Je hebt goede adviesvaardigheden;
 • Je hebt kennis van de Archiefwet en Wiv2017 en kunt goed onderbouwen wat het belang daarvan is voor de organisatie;
 • Je hebt kennis van de nieuwe ontwikkelingen en visies op het gebied van informatiebeheer en kunt deze toepassen op je werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Minimum salaris: €3.000 bruto per maand

Maximum salaris: €4.750 bruto per maand

Contractduur: 2 jaar met uitzicht op vast

Minimum aantal uren per week: 32

Maximum aantal uren per week: 38

Plaats: Den Haag, Zuid-Holland

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33% en een burger toeslag. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsve, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer (onder voorwaarden).De organisatie Militaire Inlichtingen- en VeiligheidsdienstDe Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) ondersteunt Defensie bij het gereedstellen van de eenheden en bij militaire missies en vredesoperaties. Hiervoor verwerven we wereldwijd inlichtingen en veiligheidsinformatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De MIVD speelt zo een cruciale rol bij de besluitvorming door de militaire leiding en de politieke top.Werk je bij de MIVD, dan doe je werk dat er echt toe doet. Je draagt bij aan het beschermen van de Nederlandse belangen en de nationale veiligheid. Bovendien werk je in een zeer dynamische omgeving. We doen er alles aan om te zorgen dat je op jouw vakgebied up-to-date blijft, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en kennisuitwisseling met onze partnerdiensten.Omdat je bij de inlichtingen- en veiligheidsdienst werkt en met gevoelige informatie te maken krijgt, kun je de inhoud van je werk niet met je vrienden en familie bespreken. Maar wel met je collega’s. Daarom bouw je een bijzondere band op met hen. Er heerst een sterke onderlinge verbondenheid die er mede voor zorgt dat de meeste mensen lang bij de organisatie blijven werken. En allemaal werken we aan hetzelfde doel: de fysieke en digitale veiligheid van 17 miljoen Nederlanders.De afdeling InformatiemanagementJe komt te werken binnen de unit Informatiemanagement (unit IM). Wij versterken de komende jaren de informatiehuishouding en informatieketen binnen de MIVD, zodat zij haar taken beter kan uitvoeren en voldoet aan de Wiv 2017 en de Archiefwet. Ook ontwikkelt de unit IM de kaders en regie voor informatiemanagement, versterken we de IM-organisatie en beproeven en implementeren we duurzame informatieoplossingen, zoals een Enterprise-contentmanagementsysteem, datacatalogussen, dashboards en visualisaties.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gesloten op het moment dat er ruim voldoende reacties zijn. de genoemde sluitingsdatum is niet leidend. Bij interesse adviseren wij dan ook om zo snel mogelijk te solliciteren.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je mailen naar recruitment@mindef.nl.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de MIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, eventueel een psychologisch onderzoek, het opvragen van referenties en online screening zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de MIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen tien jaar in Nederland hebben gewoond. Ook je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden mogelijk gescreend.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer vijf maanden in beslag kan nemen.
 • Mogelijk meerdere rollen op verschillend schaalniveau.
 • Thuiswerken is helaas niet mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.