Historici.nl

Gepubliceerd op 06-06-2019

Junior Conservator Geschiedenis – Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

De afdeling Geschiedenis zoekt
Junior Conservator Geschiedenis (m/v)
voor 36 uur per week

Functie-informatie
De functie van junior conservator heeft als doel pas afgestudeerde historici in de mogelijkheid te stellen zich te ontwikkelen als historisch conservator. De junior conservator werkt nauw samen met de overige conservatoren van de afdelingen Geschiedenis, Beeldende Kunst en het Prentenkabinet. Het doel van de functie is kennis te maken met de werkzaamheden van een conservator en bij te dragen aan alle activiteiten in en rondom het museum.

Werkzaamheden

  • Het assisteren in het adequaat beheer van de toegewezen deelcollecties. Werkzaamheden als het ontsluiten van deelcollecties door middel van wetenschappelijk onderzoek, het actueel houden van de documentatie en registratie van de collectie en het verrichten van onderzoek voor restauratie en conservering behoren hiertoe.
  • Het ontwikkelen van wetenschappelijke kennis en inzichten, die voortvloeien uit onderzoeksprojecten waaraan de junior conservator deelneemt. De resultaten krijgen hun neerslag in tentoonstellingen, catalogi, rondleidingen, lezingen en/of publicaties in (inter)nationaal toonaangevende vakbladen.
  • Het bijdragen aan de publieksfunctie van het museum door mee te werken aan het ontwikkelen en realiseren van activiteiten, om betekenis te geven aan de deelcollectie op het raakvlak van educatie, (kunst)historie en maatschappelijk belang.

Vereisten

  • Recent afgestudeerd historicus, bij voorkeur met kennis van de koloniale periode laat 19de eeuw.
  • Ervaren in het schrijven van publieksvriendelijke en wetenschappelijke teksten.
  • Museale ervaring is niet vereist, objectgerichtheid en affiniteit met het gebruiken van objecten als historische bron daarentegen wel.
  • Naast goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersing van de moderne talen.
  • Teamworker; zelfstandig werken; analytisch en probleemoplossend gericht.
  • Weet zijn/haar mening op een overtuigende wijze over te brengen en spreekt makkelijk in het openbaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke functie voor een jaar met mogelijke verlenging tot en met 31 januari 2021 voor 36 uur per week. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 (minimaal €3.023,- en maximaal € 3.954,- bruto per maand voor 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing.

Inlichtingen/sollicitaties
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Uw sollicitatie (met brief, cv, twee aanbevelingsbrieven en eventueel een publicatielijst in PDF) kunt u tot uiterlijk maandag 10 juni 2019 insturen, uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier.

Meer informatie over werken bij het Rijksmuseum vind je op www.rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 2 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Rijksmuseum: Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum| Junior conservator glas
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum| Junior Restaurator papier
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.