Historici.nl

Gepubliceerd op 09-01-2024

Junior Conservator – Museum Prinsenhof Delft

Wil je met jouw kennis, ervaring en frisse blik bijdragen aan nieuwe verhalen over kunst, cultuur en geschiedenis, op één van de mooiste monumentale locaties in Delft? Lees dan verder!

Via de regeling Erfgoed Starters van het Mondriaan Fonds zoekt Museum Prinsenhof Delft een Junior Conservator voor 32 uur per week voor 1 jaar.

Klik hier om direct te solliciteren.

Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis, dat haar bijzondere collectie deelt met een zo breed mogelijk publiek. Met betekenisvolle, eigentijdse verhalen over kunst, cultuur en geschiedenis inspireren en verbinden we de inwoners van Delft en onze (inter)nationale bezoekers. Het museum staat aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing, waarbij de vaste collectiepresentatie volledig wordt vernieuwd.

Als Junior Conservator versterk en ondersteun je het conservatorenteam van Museum Prinsenhof Delft. Je hebt een gevarieerd takenpakket, waardoor je je museale vaardigheden (verder) kunt ontwikkelen. Naast je algemene werkzaamheden staat de ontwikkeling van een nieuwe collectiepresentatie centraal.

De nieuwe collectiepresentatie besteedt aandacht aan voorheen onderbelichte verhalen, waaronder de historische relatie tussen Delft en Nederlands-Indië/Indonesië. Delft was een van de steden met een eigen VOC-kamer, en in de 19de eeuw was hier de Indische Instelling gevestigd. Vandaag beheert Museum Prinsenhof Delft een kerncollectie van het voormalige Museum Nusantara, een in Delft gevestigd museum over Nederlands-Indië/Indonesië. Als Junior Conservator doe jij met een frisse blik onderzoek naar dit aspect van de Nederlandse geschiedenis en de deelcollectie Nusantara.

Dit ga je doen:

 • Je doet onderzoek ten behoeve van de nieuwe collectiepresentatie, met een focus op de (koloniale) geschiedenis en materiële cultuur van Nederlands-Indië/Indonesië.
 • Je ondersteunt bij collectievorming, -registratie en -beheer.
 • Je werkt mee aan onze nieuwe collectiewebsite en educatieve projecten.
 • Je draagt bij aan andere museale activiteiten, zoals lezingen, workshops en ontvangsten.

Dit breng je mee:

Museum Prinsenhof Delft streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

 • Je hebt een master-opleiding in een relevante studierichting afgerond (bijv. (kunst)geschiedenis, culturele antropologie, of genderstudies), en bent niet langer dan vijf jaar geleden afgestudeerd.
 • Enige ervaring in de culturele of museale sector (in het bijzonder het werken met objecten) is een pré.
 • Je hebt affiniteit met de geschiedenis en materiële cultuur van Nederlands-Indië/Indonesië.
 • Je kijkt met een frisse blik naar kunst, cultuur en geschiedenis.
 • Je weet als geen ander de vertaalslag van inhoud naar publiek te maken.
 • Je bent proactief, kan goed samenwerken, en beschikt over een flexibele werkhouding.

Dit bieden wij:

 • Museum Prinsenhof Delft is een dynamische en ambitieuze organisatie. Je wordt onderdeel van een hardwerkend team, waarin jij je eigen verantwoordelijkheden hebt en zelfstandig kunt opereren. Bovendien krijg je de unieke kans om mee te werken aan ons nieuwe museum!
 • Museum Prinsenhof Delft is onderdeel van de gemeente Delft. Afhankelijk van opleiding en ervaring, wordt je ingeschaald in schaal 9 (maximaal €4537,-)  of schaal 10 (maximaal €5009,-) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De vacature is voor 32 uur per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar.
 • Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof.
 • Het museum is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en ligt midden in de binnenstad van Delft.

Meer informatie en solliciteren:

Enthousiast geworden over deze functie, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Hester Schölvinck, Hoofd Collectie & Presentatie via hscholvinck@delft.nl. Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload je motivatiebrief en CV via de ‘solliciteer’ button. De gesprekken worden in overleg ingepland.

Dit is de sollicitatieprocedure

Reageer uiterlijk op: 28 januari 2024

Eerste gesprekken: 7 februari 2024

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.