Historici.nl

Gepubliceerd op 02-05-2023

(Junior) Historicus – REASeuro, Riel

Ter versterking van onze afdeling Advies zoeken wij per direct een (Junior) Historicus. Binnen onze afdeling Advies worden consultancywerkzaamheden uitgevoerd die onder meer bestaan uit historische onderzoeken naar de mogelijke aanwezigheid van Niet Gesprongen Explosieven afkomstig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Functiebeschrijving

Binnen onze afdeling Advies worden consultancywerkzaamheden uitgevoerd die onder meer bestaan uit historische onderzoeken naar de mogelijke aanwezigheid van Niet Gesprongen Explosieven afkomstig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Onze advieswerkzaamheden hebben zowel een landgebonden als een maritieme focus en kennen een grote diversiteit aan opdrachtgevers, waaronder (lokale) overheden, ingenieursbureaus, aannemers en projectontwikkelaars in binnen- en buitenland.

Je taken bestaan uit het uitvoeren van (complexe) adviestrajecten en historische onderzoeken met betrekking tot het opsporen van Niet Gesprongen Explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog; het definiëren van de probleemstelling, het uitwerken van advies in de vorm van brieven, rapportages en verslagen en het verzorgen van de projectadministratie. Een onderdeel van het vooronderzoek is het raadplegen van literatuur, archieven en/of luchtfoto’s uit de Eerste, Tweede Wereldoorlog en van internationale militaire conflicten.
Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het beheer van het historisch archief en het onderhouden van contacten.

Je bent onderdeel van een hecht team met fijne collega’s, waarbij er naast hard werken ook ruimte is voor de zogeheten Brabantse gezelligheid!

Functie-eisen

Wij verwachten een kandidaat met een universitaire opleiding in het vakgebied Geschiedenis met affiniteit voor de Eerste, Tweede Wereldoorlog en andere internationale militaire conflicten, die gestructureerd en accuraat werkt en verder ook analytisch, stressbestendig en communicatief vaardig is. Talenkennis zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal is een must, Frans en Duits is wenselijk. Kennis van de bodem, civiele techniek en ArcGIS is een pré.

Wat wij bieden

Wij bieden je een zelfstandige en veelzijdige functie bij een professioneel en enthousiast bedrijf waar gevoel voor humor en flexibiliteit zeer belangrijk zijn. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Wat verwachten wij van jou?

  • Universitaire opleiding in het vakgebied Geschiedenis met affiniteit voor de Eerste, Tweede Wereldoorlog en andere internationale militaire conflicten.
  • Talenkennis zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal is een must, Frans en Duits is wenselijk.
  • Analytisch, stressbestendig en communicatief vaardig.

Over REASeuro

REASeuro (Riel Explosive Advice & Services Europe B.V.) is gespecialiseerd in explosieven opsporing en ruiming. Sinds de oprichting in 1998 werken wij met een team van enthousiaste specialisten aan het realiseren van onze visie: het op maatschappelijk verantwoorde wijze oplossen van vraagstukken met betrekking tot explosieven in de breedste zin van het woord. REASeuro biedt haar diensten wereldwijd aan.

Solliciteer nu

*Deze vacature is voor onbepaalde tijd geldig.

Explosive Clearance Group BV| GIS-specialist
Door Redactie Historici.nl
Historicus bij Explosive Clearance Group
Door Redactie Historici.nl
AVG Explosieven Opsporing Nederland |Historicus
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.