Historici.nl

Gepubliceerd op 26-03-2018

Junior informatiespecialist

De afdeling Collecties zoekt per direct een junior informatiespecialist, voor 24 uur per week.

Samen met een team van informatiespecialisten ben je verantwoordelijk voor de informatie over de bijzondere collectie van Atria. De collectie is één van de oudste collecties over vrouwen en gender wereldwijd en is met recht uniek te noemen. Veel van de boeken en tijdschriften zijn in geen enkele andere bibliotheek in Nederland te vinden. De documenten in de archieven zijn bijna altijd uniek.

Als informatiespecialist help je informatie vindbaar, beschikbaar en toegankelijk te maken. Je werkt vanuit de bibliotheek in hartje Amsterdam én via een digitaal netwerk van nationale – en op termijn ook internationale – genderbronnen.

Solliciteren kan tot 2 april 2018.

 

Vacature: Bibliothecaris bij Atria Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Atria – Archivaris
Door Redactie Historici.nl
Atria – Data- en Informatiemanager
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.