Historici.nl





Gepubliceerd op 08-07-2020

Junior marketing medewerker – Humanities Cluster KNAW

Functieomschrijving
Als junior marketing medewerker ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de (project)website OpenJournals.nl en de bijbehorende sociale media. Bovendien ondersteun je, als lid van het projectteam, in de werving van wetenschappelijke tijdschriften voor het platform.

Taken

  • marketing van het platform (sociale media, onderhoud website, opbouwen en onderhouden van relevant netwerk);
  • ondersteuning in de werving van tijdschriften (opstellen van wervingsteksten, acquisitie en samen met leden van het projectteam gesprekken voeren met redacties en uitgevers, projectleider ondersteunen in het opstellen en afsluiten van contracten, etc.);
  • samen met een redacteur koop je diensten in, zoals copy-editing en typesetting.

FUNCTIE-EISEN

We vragen:

  • een enthousiaste medewerker die verstand heeft van content-management systemen en sociale media, die doortastend en resultaatgericht is en een echte teamspeler;
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands/Engels);
  • goede sociale en contactuele vaardigheden; zelfstandige en proactieve werkhouding.

ARBEIDSVOORWAARDEN

De aanstelling bij het KNAW Humanities Cluster betreft een tijdelijk dienstverband van 1 dag in de week (7,6 uur) voor een periode van 2,5 jaar. De beoogde ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

WERKGEVER

Humanities Cluster

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), het Huygens ING en het Meertens Instituut van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster ondersteunt de drie instituten en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) in hun bedrijfsvoering.

Het KNAW Humanities Cluster speelt een voortrekkersrol in het ontwikkelen van een grootschalige nationale digitale infrastructuur voor modern geesteswetenschappelijk onderzoek. Dit is mogelijk dankzij de unieke situatie in het KNAW Humanities Cluster, waar de grootste afdeling van Digitale Infrastructuur in Europa nauw kan samenwerken met onderzoekers en datamanagers. Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Vanuit de Nederlandse overheid (OCW) en wetenschappelijke instellingen (NWO, VSNU, KNAW) is een concrete doelstelling geformuleerd om na 2020, 100 procent open access voor wetenschappelijke publicaties te hebben. Daartoe ontwikkelt het KNAW Humanities Cluster, met financiële ondersteuning van NWO, een nationaal open access platform voor wetenschappelijke tijdschriften in de Geestes- en Sociale Wetenschappen. Dit platform wordt door middel van open source software  Open Journal System 3 gebouwd, dat opereert onder de naam OpenJournals.nl.

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Antia Wiersma, Directeur KNHG, kwartiermaker Project Openjournals.nl, via antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Meer informatie? Kijk op de websites OpenJournals.nlhistorici.nl en www.knhg.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.