Historici.nl

Gepubliceerd op 19-03-2024

Junior onderzoeker Anti kernenergiebeweging als historische casus – IISG

Voor het project “Energietransitie en maatschappelijk draagvlak: de anti-kernenergiebeweging als historische casus zoeket het IISG een

Junior onderzoeker (30.4 – 34.2 uur max 0,9fte)
die werkzaam zal zijn bij het project “Energietransitie en maatschappelijk draagvlak: de anti-kernenergiebeweging als historische casus (0,6 fte) en samenwerken met de afdeling Data en Verrijking (0,3 fte) om de data uit het project FAIR op te leveren.

Wat zijn je taken:

 • Binnen het onderzoeksteam “Energietransitie” (bestaande uit een projectleider, postdoctorale onderzoeker en student-assistent), het verzamelen en analyseren van data uit digitale collecties;
 • Mede-organiseren van internationale workshops, webinars, zorgdragen voor uitingen via social media ten behoeve van het Commodity Frontiers netwerk, waarin het project “Energietransitie” is ingebed;
 • Aanleg van metadata over data uit en verrijkingen van collecties gebruikt in het project “Energietransitie en maatschappelijk draagvlak”;
 • Opslaan van datasets uit voorgenoemd project FAIR in Dataverse;
 • Kennis nemen van, communiceren over en toepassen van KNAW data beleid in het kader van het project “Energietransitie en maatschappelijk draagvlak”.

Functie-eisen

Wat vragen wij van je:

 • In bezit van masterdiploma in de geschiedenis, politicologie, sociologie of antropologie;
 • Aantoonbare beheersing van tenminste één van de volgende technieken:
  • Netwerkanalyse
  • Entity Recognition
  • Annotation
 • Ervaring met gebruik van social media voor projectcommunicatie;
 • Ervaring in het organiseren van bijeenkomsten is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal 3.226 en maximaal 5.090 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werkgever

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Solliciteer!

Postdoc Geschiedenis Arbeidsinspectie (full time)
Door Redactie Historici.nl
IISG: Digitaal archivaris
Door Redactie Historici.nl
Archiefmedewerker FNV project – IISG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.