Historici.nl

Gepubliceerd op 30-01-2018

Junior onderzoeker Kamerpost

Als junior onderzoeker levert u een bijdrage aan het project Kamerpost; Opvattingen van goede politiek in burgerbrieven aan de Tweede Kamer, 1945-1989. Specifiek levert u een bijdrage aan onderzoek naar de vraag hoe ‘gewone’ burgers goede politiek definieerden.

Het project behelst een inventarisatie en analyse van brieven die burgers na de Tweede Wereldoorlog stuurden aan de Tweede Kamer. U inventariseert waar deze brieven zich precies in het kamerarchief bevinden, onderzoekt hoe de Tweede Kamer deze correspondentie afhandelde, categoriseert de correspondentie en voert, als pilotstudie, een inhoudelijke analyse uit. Het project mondt uit in een gemeenschappelijke publicatie en een seminar.

Requirements

  • een (Research) master diploma, bij voorkeur op het gebied van Geschiedenis;
  • ervaring met het verrichten van archiefonderzoek;
  • het vermogen om zelfstandig en in teamverband te kunnen werken.

Het hebben van affiniteit met politiek-historisch onderzoek en ervaring met onderzoek in archieven van politieke instituties strekt tot aanbeveling. De functie is vooral bedoeld om recent afgestudeerden in de gelegenheid te stellen meer ervaring op te doen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Conditions of employment

het UFO-functieprofiel Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker, niveau 3 is op deze functie van toepassing
het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 2.465 en € 3.292 (schaal 8) bruto per maand op basis van een 38 urige werkweek
De beoogde indienstdatum is 1 maart 2018. Deadline voor reacties: 11 februari 2018.

Contract type: Tijdelijk, het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 6 maanden

Employer

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en staan midden in de samenleving.

Department

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren telt ruim zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen het facultaire onderzoeksinstituut Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over tien afdelingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Additional information

Dr. Harm Kaal, universitair docent
024 361 29 21
h.kaal@let.ru.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.