Historici.nl

Gepubliceerd op 20-06-2019

(Junior) Redacteur Clingendael Spectator

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een toonaangevende denktank en academie op het gebied van internationale betrekkingen. Met onze analyses, trainingen en publieke debat willen we overheden, bedrijfsleven, ngo’s en de samenleving in bredere zin inspireren en equiperen, om zo een bijdrage te leveren aan een veilige, duurzame en rechtvaardige wereld.

Het Instituut kent drie afdelingen: Research, Academy en het Stafbureau. Ter versterking van het Stafbureau zijn we op zoek naar een:

(Junior) Redacteur Clingendael Spectator
voor 16 uur per week (part time)

De Clingendael Spectator, is het Clingendael magazine voor Internationale Betrekkingen en al 70 jaar een toonaangevende  publicatie, bestemd voor iedereen met belangstelling voor actuele ontwikkelingen in de wereldpolitiek.

Anno 2019 draagt het gratis toegankelijke en tweetalige online magazine met kwalitatief hoogwaardige artikelen bij aan zowel onafhankelijke meningsvorming onder het bredere Nederlandse publiek als aan het internationale debat op het terrein van de internationale betrekkingen.

Functieomschrijving

We zoeken een jonge professional met affiniteit en aantoonbare ervaring met (eind)redactionele werkzaamheden voor zowel Nederlandse als Engelstalige (online) publicaties. Je beheerst beide talen dermate, dat je ingezonden ruwe kopij kunt redigeren tot stijlvaste en grammaticaal correcte artikelen, vanzelfsprekend zonder spelfouten. Met andere woorden, je houdt ervan je tanden in taaie of soms technische stukken te zetten om deze, waar nodig in samenspraak met vooraanstaande auteurs, om te toveren tot grammaticaal foutloze, toegankelijke, prettig leesbare artikelen voor een geïnteresseerd, maar breed publiek. De redacteur functioneert onder verantwoordelijkheid van de eindredacteur.

De kernredactie bestaat naast de redacteur uit een hoofdredacteur, een eindredacteur en een stagiair en vergadert wekelijks. De voorkeur wat betreft de twee werkdagen gaat uit naar de maandag en dinsdag.

Taken en verantwoordelijkheden

De taken bestaan uit diverse werkzaamheden ter ondersteuning van de redactie van de Clingendael Spectator:

 • Je neemt deel aan de redactievergaderingen;
 • Je redigeert artikelen (proofreading / omvang +/- 2000 woorden)
 • Je onderhoudt contacten met auteurs
 • Je draagt bij aan voorkomende redactietaken, waaronder het bepalen van de inhoudelijke agenda; en
 • Je assisteert de eindredacteur in het aansturen van de stagiair;
 • Je hebt een ondersteunde rol bij de inzet van sociale media.

Kwalificaties en ervaring

We ontvangen jouw sollicitatie graag als je voldoet aan het volgende profiel:

 • Een opleiding op minimaal HBO-niveau; eventueel op het gebied van taalwetenschap, journalistiek en/of communicatie.
 • Aantoonbare ervaring met redactiewerkzaamheden voor (digitale) publicaties;
 • Een brede interesse in internationale betrekkingen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Resultaatgericht en stressbestendig;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt in eerste instantie een contract voor een periode van een jaar. De inschaling is vastgesteld op schaal 8 BBRA op basis van een 36-urige werkweek. Het Instituut is aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Interesse?

Online Redacteur – Geschiedenis Magazine
Door Redactie Historici.nl
Junior Redacteur BMGN en JHoK
Door Redactie Historici.nl
Redacteur |BMGN – Low Countries Historical Review
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.