Historici.nl

Gepubliceerd op 20-03-2023

Junior Registrar – Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn zoekt een Junior Registrar voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 27-03-2023Op Paleis Het Loo werk je in een unieke omgeving waar geschiedenis geschreven is. Het is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis Oranje-Nassau. Samen met ruim 235 medewerkers en 155 vrijwilligers wordt er op een moderne én informele manier gewerkt om dit te behouden. Dit zijn professionals die bouwen aan de toekomst, die werken met passie en aandacht voor het erfgoed, de bezoekers én elkaar.

Met de aanstaande opening van de ondergrondse nieuwbouw van Paleis Het Loo én de tentoonstellingsplanning tot en met 2025 in het vooruitzicht is het bruikleenverkeer van objecten bij Paleis Het Loo volop in beweging. De junior registrar houdt zich bezig met de coördinatie van de inkomende en de uitgaande bruiklenen, zowel voor de tijdelijke presentaties als de permanente opname in de collectie.

Word jij de dynamische spin in ons bruikleen-web?

Junior Registrar

36 uur per week

Wat ga je doen?

Je werkt doorlopend aan uiteenlopende bruikleentrajecten die zich in verschillende fasen van het bruikleenproces bevinden. Je overziet de planning, organiseert verzekeringen en transporten, beoordeelt bruikleenovereenkomsten én stelt deze op. Bij gelegenheid werk je fysiek aan de collectie door conditiechecks uit te voeren en conditierapporten op te stellen. Waar nodig voer je registratiewerkzaamheden uit en assisteer je bij fotografie-opdrachten en bij in- en uitpakken van objecten.

Tijdig schakel je met onze collega’s in het CollectieCentrum Nederland (CC NL), conservatoren, collectiemedewerkers, verzekeraars, transporteurs en bruikleenpartners met als doel dat de objecten in optimale conditie en onder de juiste omstandigheden op de afgesproken tijd en plaats aanwezig zijn. Dit alles leg je uiteraard ook volgens de geldende normen administratief vast.

Je weet prioriteiten te stellen en laat je niet snel van de wijs brengen als zaken nog niet duidelijk zijn. Je gaat dan zelf op onderzoek uit en blijft afstemming zoeken met betrokken partijen.

Je hebt maximaal één tot drie jaar ervaring op het gebied van professioneel beheer van cultureel erfgoed. Bij voorkeur heb je de Reinwardt Academie succesvol afgerond en heb je ervaring met projectmatig werken en kennis van software op het gebied van collectieregistratiesystemen (Paleis Het Loo maakt gebruik van The Museum System).

Wij bieden

  • De gelegenheid om de collectie, processen en organisatie te leren kennen en aan je netwerk te bouwen. De unieke kans om je alle facetten van het bruikleenproces eigen te maken en je te ontwikkelen tot een spin in het bruikleen-web. Vrijheid en autonomie en tegelijkertijd een nauwe samenwerking met collega’s en externen. Je neemt deel aan trainingen zoals koerierstraining, objecthantering, erfgoed, materiaalkennis en je leert de collectie kennen.
  • Een functie voor 36 uur per week, een contract voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar met vooruitzicht op verlenging van nogmaals één jaar.
  • Flexibele werktijden en faciliteiten om thuis te werken. Het salaris bedraagt maximaal € 3.348 ,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Neem contact met ons op

Ben je enthousiast geworden, wil je meer weten of gewoon eens overleggen? Bel of app met Liesbeth Schotsman, teamleider Informatie & Documentatie 06 105 571 42 of Jorien Crusius, HR adviseur 06 201 859 18. Reageren kan tot en met 27 maart 2023. De eerste gespreksronde vindt plaats op 4 april 2023.

Solliciteer door je cv te uploaden, het sollicitatieformulier in te vullen en een korte motivatie en/of een tentoonstelling toe te voegen waar jij trots op bent.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Paleis Het Loo| Registrator
Door Redactie Historici.nl
Registrar – Museum Catharijneconvent 
Door Redactie Historici.nl
Paleis het Loo| Programmamaker
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.