Historici.nl

Gepubliceerd op 23-03-2021

KNHG – Stagiair(e) – Leden- en lezersonderzoek

Stageopdracht: leden- en lezersonderzoek KNHG

Start: september 2021

Functieomschrijving

In 2018 heeft het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) een onderzoek laten uitvoeren onder zijn leden én onder lezers van het wetenschappelijke tijdschrift BMGN-Low Countries Historical Review  dat het genootschap uitgeeft. De uitkomsten en aanbevelingen van dit onderzoek zijn verwerkt in de beleidsplannen in de jaren daarna. Nu bijna drie jaar later wil het KNHG wederom een leden- en lezersonderzoek uitvoeren. Doel van dit onderzoek is deels om te onderzoeken wat de effecten waren van de aanbevelingen uit 2018 op het imago van de vereniging, deels om te onderzoeken of de door de vereniging in 2017 opgestelde kwalitatieve doelen behaald zijn. Hiertoe wil het KNHG een gedegen onderzoek laten uitvoeren, bestaande uit twee delen: onderzoek onder leden en onderzoek onder de lezers van het tijdschrift BMGN. Deels overlappen deze twee doelgroepen elkaar.

Als stagiaire verzamel en analyseer je relevante (informatie)bronnen, organiseer je gesprekken met (potentiële) leden en stakeholders in het veld en vertaal je dit naar heldere adviezen voor de organisatie. Je krijgt binnen de organisatie een vaste begeleider.

Onderdelen van de stage

  • Plan van aanpak en tijdsplanning ledenonderzoek en adviesrapport
  • Afstemming met diverse onderdelen organisatie (bestuur en bureau KNHG)
  • Uitvoeren kwantitatief en kwalitatief ledenonderzoek (offline en online)
  • Opstellen en presenteren adviesrapport met daarin uitvoerbare en reproduceerbare aanbevelingen

Functie-eisen

  • Opleiding (commerciële) economie, bedrijfskunde, marketing & sales of andere relevante studie
  • Proactief en initiatiefrijk
  • Communicatief sterk en zelfstandig
  • Accuratesse en organisatievermogen
  • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Affiniteit met geschiedenis en wetenschap is een pré

Standplaats
Amsterdam/vanuit huis (i.v.m. maatregelen Covid-19)

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’, en online via de eigen website, door middel van webinarsen via www.historici.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster. Het KNHG streeft ernaar om studenten de mogelijkheid te bieden naast of na de studie hun netwerk te vergroten, en werkervaring op te doen zodat hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. In de afgelopen jaren bleek deze ervaring nuttig bij het vinden van betaald werk.

Over BMGN – Low Countries Historical Review

BMGN – Low Countries Historical Review is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van Nederland en België en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar, zowel online als in druk. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en België is er een Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden. De BMGN – Low Countries Historical Review wordt uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG).

Reageren

Vóór 1 juli 2021. Contactpersoon: Antia Wiersma, directeur van het bureau, antia.wiersma@huygens.knaw.nl

Diversiteit & Inclusie

KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.