Historici.nl

Gepubliceerd op 24-08-2021

Kunsthal Rotterdam: Hoofd Educatie en Publiek

Veelzijdig en vooruitstrevend! Kunsthal Rotterdam is een van de toonaangevende culturele instellingen van Nederland. Een boegbeeld van Rotterdam met internationale uitstraling, gevestigd in het iconische gebouw van Rem Koolhaas. De Kunsthal heeft geen eigen collectie en hiermee de ultieme vrijheid van programmeren en presenteren. Deze vrijheid gebruiken wij om jaarlijks een contrastrijk en verrassend programma van ruim twintig tentoonstellingen en vele evenementen neer te zetten. Deze worden jaarlijks bezocht door ongeveer 300.000 bezoekers, waarmee de Kunsthal is uitgegroeid tot de best bezochte museale instelling van Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam is op zoek naar een

Hoofd Educatie en Publiek

32-40 uur per week

Kunsthal en educatie:
De afdeling educatie en publiek bestaat uit drie medewerkers. De afdeling ontwikkelt educatieve programma’s voor het onderwijs en organiseert publieksactiviteiten met een focus op het bereiken van een nieuw en breed publiek. Hieronder vallen ook het evenementenprogramma Kunsthal LIVE en All you can Art. Toegankelijkheid en inclusie zijn de uitgangspunten voor al onze activiteiten. De afdeling werkt nauw samen met de curatoren en de afdeling communicatie.

Profiel:
Je werkt vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur bruggen kunnen bouwen en hebt ervaring met (cultuur)educatie en het ontwikkelen van publieksprogramma’s. Diversiteit en inclusie zijn belangrijke onderwerpen voor je. Je bent creatief en goed in het ontwikkelen van concepten, die je uitwerkt in concrete projecten en programma’s. Je werkt gestructureerd, krijgt energie van samenwerken en voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin zaken soms anders lopen dan verwacht.
We willen graag dat onze organisatie een goede afspiegeling vormt van de hyperdiverse stad, die Rotterdam is. Op die manier kunnen we betere programma’s maken, die een nog meer divers publiek aanspreken. We moedigen daarom mensen met een biculturele achtergrond aan om te solliciteren.

Functie:
Het hoofd educatie ontwikkelt het educatiebeleid vanuit een creatieve visie op leren en een publieksprogramma dat zich (ook) richt op nieuwe publieksgroepen. Dat doe je samen met je team, waar je op een stimulerende manier leiding aan geeft. Je bent een ambassadeur van de Kunsthal en draagt de Kunsthal-visie op educatie en publieksbereik graag uit; binnen en buiten Rotterdam.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • vertalen van strategische doelen van de Kunsthal naar aansprekende educatie- en publieksprogramma’s;
 • aangaan van samenwerkingsverbanden met nieuwe en bestaande partners;
 • beheer van het afdelingsbudget;
 • opbouwen en onderhouden van een voor educatie en publieksbereik relevant netwerk in Rotterdam;
 • ondersteunen van fondsaanvragen op het gebied van educatie, inclusie en diversiteit i.s.m. de afdeling Development.

Wij zoeken, naast een enthousiaste collega, iemand:

 • met een afgeronde hbo/wo opleiding;
 • met leidinggevende ervaring;
 • met aantoonbare ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van creatieve educatieve- en publieksprogramma’s;
 • die het leuk vindt om een relevant netwerk op te bouwen;
 • die bij voorkeur in (de buurt van) Rotterdam woont.

Wij bieden:

 • Een dynamische baan met veel ruimte voor experiment;
 • Grote zelfstandigheid en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen;
 • Werk in een internationale context;
 • Een informele werksfeer in een hecht team;
 • Een marktconform salaris.

De hoogte van het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. De Kunsthal volgt de richtlijn van het Functiehandboek Musea van de Museumvereniging. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen / solliciteren:
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Annemarie Nigten, Hoofd Algemene Zaken op 06 – 42 82 94 38.

Stuur vóór zondag 26 september 2021 je CV en motivatie t.a.v. de heer H.A. van Karnebeek (zakelijk directeur) o.v.v. ‘Hoofd Educatie en Publiek’ naar solliciteren@kunsthal.nl.

De eerste gespreksronde is op dinsdag 5 oktober, de tweede gesprekken voeren we graag op dinsdag 12 oktober.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.