Historici.nl

Gepubliceerd op 23-03-2020

Landschap Erfgoed Utrecht Medewerker Marketing en Communicatie

Landschap Erfgoed Utrecht is een non-profit instelling die zich op vele manieren inzet voor het culturele erfgoed en het landschap in de provincie. Dat doen we door verhalen te vertellen, wandelpaden uit te zetten, vrijwilligers te ondersteunen, musea en boeren te helpen, nieuwe participatievormen te bedenken, onderwijsprogramma’s te ontwikkelen en nog veel veel meer.

We doen dit werk niet alleen, maar in samenspel met anderen: bestuurders, bewonersgroepen, agrarische natuurcollectieven, waterschappen, scholen, universiteiten en vrijwilligers, heel veel vrijwilligers (ca. 10.000). We doen dit in het besef dat mensen zich vrijer en gelukkiger voelen als ze zich verbonden weten met het erfgoed en landschap in hun (nabije) omgeving.

Ter versterking van het communicatieteam van Landschap Erfgoed Utrecht zijn we op korte termijn op zoek naar een marketing- en communicatiemedewerker met hart voor landschap en erfgoed in de provincie Utrecht.

Medewerker Marketing en Communicatie

32 uur per week

Over Landschap Erfgoed Utrecht
Landschap Erfgoed Utrecht is actief op vele gebieden. Bij al onze activiteiten geldt dat vrijwilligers de kern vormen van praktisch alles wat we doen. Ze zijn op vele plekken, in vele gedaanten te vinden. Hun inzet voor het landschap en het erfgoed is van onschatbare waarde. Landschap Erfgoed Utrecht bestaat uit 25 medewerkers.

Functieomschrijving
Je komt als marketing- en communicatieprofessional te werken op de redactie van het verhalenplatform UtrechtAltijd én de communicatieafdeling van Landschap Erfgoed Utrecht. Je denkt mee hoe je onze activiteiten vertaalt in concrete communicatie-uitingen, je schrijft teksten, verzorgt nieuwsbrieven, onderhoudt contact met erfgoedinstellingen, je maakt filmpjes en assisteert onze medewerkers en vrijwilligers bij hun communicatievragen.

Een deel van je werkzaamheden bestaat uit het (laten) ontwikkelen van verschillende publiekscampagnes. Je legt daarvoor contacten met veelbelovende vormgevers in de provincie, je begeleidt, plant en bewaakt het gehele productieproces, je hebt uitgesproken ideeën over opvallende publieksacties. Ook ben je ook samen met je collega’s medeverantwoordelijk voor de communicatie-uitingen op social media.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde communicatie- of marketingopleiding op HBO-niveau, en hebt aantoonbare interesse in maatschappelijke onderwerpen als landschapsbeheer en behoud van cultureel erfgoed. Je bent verder ondernemend, creatief, maatschappelijk betrokken, leergierig, enthousiast en weet in woord en daad over te brengen wat je visie is op publiekscommunicatie.

Ook kandidaten met een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van landschap, landschapsinrichting, cultuur, erfgoed of cultuurmanagement zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Wij bieden
Een dynamische omgeving met prettige collega’s, goede begeleiding en een omgeving waarin je kunt groeien en waar ruimte is voor eigen initiatief. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling van 32 uur per week (incl. wettelijke proeftijd van 1 maand) voor de periode van 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging.

We bieden een bruto aanvangssalaris volgens schaal 6 Raam CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel de Landschappen (inschaling op basis van kennis en ervaring, tussen € 2.817,81 en € 3.327,82 per maand o.b.v. 37-urige werkweek).

Voel je de energie en sta je te trappelen?
Stuur dan je CV en motivatie vóór maandag 6 april 2020 naar vacature@landschaperfgoedutrecht.nl t.a.v. Gert Hindriks, onder vermelding van sollicitatie marketing en communicatie. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 15 april 2020.

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Gert Hindriks op 030 – 2219768. Of via email: g.hindriks@landschaperfgoedutrecht.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.