Historici.nl

Gepubliceerd op 16-05-2022

Limburgs Museum Senior Projectleider Tentoonstellingen

Verrassend én verfrissend. Eigenzinnig én prikkelend. Het Limburgs Museum laat mensen op een andere manier kijken. We brengen op originele en inspirerende wijze de bijzondere historie van Limburg tot leven. Met onze tentoonstellingen, events en verhalen dragen we bij aan maatschappelijk bewustzijn. We brengen niet alleen geschiedenisverhalen aan het licht, maar plaatsen die ook in een bijzonder daglicht. We zoeken onbekende verhalen uit het Limburgs verleden, die voor iedereen fascinerende inzichten bieden voor het leven van vandaag en morgen.

Het Limburgs Museum. Van ós. Voor iedereen.

Wij zoeken een

Senior Projectleider Tentoonstellingen

32 uur per week

Wie zoeken wij?
Ben jij die bevlogen projectleider die kwaliteit en visie combineert tot boeiende
tentoonstellingen voor jong en oud? Houd je van een uitdaging en ben je in staat nieuwe (museale) trends te vertalen naar het publiek? Aarzel dan niet en reageer op deze vacature. Ter versterking van ons huidige team zijn wij per direct op zoek naar een ervaren projectleider (32 uur per week) voor de realisatie van tentoonstellingen.

De functie omvat:
Met onze programmering in de drie musea (het Limburgs Museum in Venlo, het Limburgs Museum op Locatie en het Online Limburgs Museum) vertellen we de verhalen van Limburg en haar bewoners aan de hand van drie inhoudelijke themalijnen: Cultuur en identiteit, Transformatie en Euregio.

Als projectleider tentoonstellingen geef je actief invulling aan deze programmalijnen. Zo draag jij bij aan een succesvol museum met Schwung.

De functie omvat daarnaast de volgende onderdelen:

 • Opstellen van projectplannen;
 • Realiseren van vastgestelde projectplannen met het projectteam;
 • Aansturen van projectmedewerkers;
 • Bewaken van de gestelde eisen aan kwaliteit, tijd en kosten;
 • Evalueren van de projecten op organisatorisch, financieel en inhoudelijk gebied;
 • Actief meedenken bij de invulling van de programmering.

Vaardigheden en competenties
Als projectleider neem jij het voortouw. Jij inspireert en activeert de mensen om je heen. Onder jouw leiding realiseer je tentoonstellingen passend bij de doelgroep en de programmalijnen van het Limburgs Museum. Daarnaast ben je creatief, stressbestendig, initiatiefrijk en een echte teamplayer.

Wij vragen

 • Ten minste hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen in een museale omgeving;
 • Ruime ervaring met projectmanagement-methodes;
 • Ruime ervaring met begroten, budgetbeheersing en planning;
 • Ervaring met het creatief omzetten van concepten naar tentoonstellingen;
 • Ervaring in het samenstellen van een online tentoonstelling is een pre;
 • Ervaring met het schrijven van subsidieaanvragen is een pre.

Wij bieden
In eerste instantie een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Naast een startsalaris tussen € 3.769 en € 4.039 op basis van 36 uur per week, goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een informele organisatie waarin je actief bent met ruim 60 collega’s en vrijwilligers.

Indien je interesse hebt in deze functie mail dan voor 29 mei 2022 je motivatiebrief met curriculum vitae naar sollicitatie@limburgsmuseum.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden in week 22 en 23 van 2022. Het Limburgs Museum streeft naar inclusie; zowel in haar programmering als op de werkvloer. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marieke Koppelmans, programmamanager, via
m.koppelmans@limburgsmuseum.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Museumdocent – Limburgs Museum
Door Redactie Historici.nl
Manager Collecties – Limburgs Museum
Door Redactie Historici.nl
Limburgs Museum: Medewerker Collectieonderzoek
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.