Historici.nl

Gepubliceerd op 25-07-2022

LKCA: Specialist Onderzoek Overheid en Politiek

Kunst en cultuur zijn essentieel voor de kwaliteit van het bestaan. LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) wil ervoor zorgen dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met ongeveer 60 collega’s werken we voor en samen met het culturele veld. Wat ons typeert is dat we constant in verbinding staan met mensen en organisaties uit ons veld, nieuwsgierig zijn naar wat hen bezighoudt en open staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Hoe doen we dat?

Wij voeden professionals en bestuurders in de culturele sector met kennis over cultuureducatie en cultuurparticipatie. Bijvoorbeeld op bijeenkomsten die wij of anderen organiseren en waar professionals uit het hele land van elkaar leren of samenwerken. Op onze website staat een schat aan informatie en kan iedereen onze publicaties downloaden. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om discussies aan te jagen, mensen en organisaties aan elkaar te verbinden en ontwikkelingen te duiden.

Ben jij een onze toekomstige onderzoekspecialist met hart voor cultuur, overheid en politiek ? Wij zoeken voor 28 uur per week een

Specialist Onderzoek Overheid & Politiek (x/v/m)

28 uur per week

Wat ga je doen?

Als specialist onderzoek werk je, samen met diverse teamleden, mee aan de onderzoeksactiviteiten in het cluster Overheid en Politiek van LKCA. Zo leer je onze organisatie en het werkveld goed kennen. Wat je gaat doen:

  • Je houdt je bij LKCA bezig met sociaalwetenschappelijke vraagstukken op het gebied van actieve cultuurparticipatie en cultuureducatie en het beleid op deze terreinen.
  • Je werkt mee aan onderzoek om bij te dragen aan verbetering, vernieuwing en reflectie op cultuureducatie en actieve cultuurparticipatie.
  • Je signaleert relevant onderzoek op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie ten behoeve van praktijk en beleid en informeert collega’s hierover.
  • Je vertaalt, in overleg met collega’s, vragen uit het werkveld naar passende onderzoeksvragen.
  • Je initieert, ondersteunt en organiseert (online) evenementen naar aanleiding van of over onderzoek.

Wat vragen wij?

  • We zoeken een proactieve collega met hart voor overheid, politiek, cultuur en onderzoek.
  • We zoeken een persoon met aantoonbare kennis van en ervaring met methoden en technieken van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Je bent bekend met SPSS en Atlas-Ti.
  • Je bent initiatiefrijk, kritisch en analytisch en kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken. Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal.
  • Je bent een resultaatgericht en ondernemend persoon.

Wat bieden wij?

Bij LKCA krijg je de kans om volop te investeren in jezelf middels een op maat gemaakt opleidingsprogramma. Daarnaast werk je volop mee in de organisatie. Daarvoor ontvang je een marktconform salaris (indicatie salaris € 3.278 – € 4.831), een tegemoetkoming in je zorgverzekering, een NS (trein-vrij) abonnement, vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 4,5%.

Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, omdat we het belangrijk vinden dat je je als professional en als mens blijft ontwikkelen. Vanuit hartje Utrecht werken we in een frisse moderne kantooromgeving met flexibele werkplekken. Daarnaast bieden we de ook de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Solliciteren en meer informatie

LKCA is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, diploma, eventuele beperking of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn dan nodigen wij je van harte uit om voor 1 september 2022 te solliciteren door een motivatiebrief en je cv te sturen naar Ömer Kaya (HRM Adviseur), omerkaya@lkca.nl.

De gesprekken houden in de week van 5 september 2022. Een (online) assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor inhoudelijke vragen kun je ook contact opnemen met Ömer Kaya.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.