Historici.nl

Gepubliceerd op 10-12-2020

Managing Uitgever

Ben jij een enthousiaste uitgever met hart voor de wetenschap en ruime ervaring? Wil je het boekenfonds van LUP uitbreiden en zorgdragen voor de dagelijkse leiding van de uitgeverij waarin door een klein toegewijd team wordt gewerkt aan het uitgeven van wetenschappelijke boeken? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou.

Functieomschrijving

De werkzaamheden

 • Draagt zorg voor de acquisitie van nieuwe, toonaangevende academische publicaties binnen de verschillende focusgebieden van LUP;
 • Ontwikkelt het strategisch uitgeefbeleid van LUP en voert dit uit binnen planning en budget;
 • Geeft leiding aan een klein team bestaande uit een assistent-uitgever en een marketing medewerker;
 • Richt de redactie & productie in en zorgt voor de internationale marketing & distributie van LUP;
 • Stelt de algehele begroting van LUP op (in samenwerking met de Controller) en zorgt voor de onderliggende titelbegrotingen en de realisatie ervan;
 • Onderhoudt contacten met en bouwt het netwerk van auteurs, wetenschappers, serieredacties, buitenlandse uitgevers en andere samenwerkingspartners verder uit;
 • Rapporteert aan de directeur van Leiden University Press, werkt samen met de Redactieraad LUP en overlegt over de financiële voortgang met de Controller.

Functie-eisen

Profiel

 • Afgeronde wo opleiding;
 • Minimaal drie jaar uitgeefervaring (m.n. acquisitie) in de academische boekenbranche;
 • Kennis van de ontwikkelingen op het gebied van de geesteswetenschappen;
 • Aantoonbare affiniteit met wetenschappelijke publicaties en de focusgebieden van LUP;
 • Goede kennis van (digitale) ontwikkelingen in de academische boekenbranche, zoals open access;
 • Communicatief vaardig met een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Commercieel, ondernemend en inzicht in financiën omtrent uitgaven/calculaties;
 • Ervaring in het aanvragen van subsidies voor publicaties;
 • Flexibel, creatief en doortastend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Met uitzicht op verlenging en/of vast.

Wij bieden
Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Daarna behoort bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.746,- maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Afdeling

Leiden University Press

LUP is de academische uitgeverij van de Universiteit Leiden en bedient de gehele internationale wetenschap door peer-reviewed publicaties uit te geven. LUP uitgaven zijn vooral in het Engels maar ook in het Nederlands, hebben een focus op onderwerpen binnen de geesteswetenschappen, en zijn zowel in print als digitaal beschikbaar. De uitgeverij is gevestigd in het prachtige Academiegebouw in Leiden. Kijk voor meer informatie ook op de website.

Additionele informatie

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Kurt De Belder, directeur LUP, telefoon 071 527 2831, e-mail  k.f.k.de.belder@library.leidenuniv.nl.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.