Historici.nl

Gepubliceerd op 12-05-2021

Mauritshuis – Hoofd Business Development

In het hart van Den Haag, het historische en politieke centrum van Nederland, ligt het Mauritshuis. Een internationaal geliefd topmuseum met een beroemde collectie Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst. Het museum bestaat uit twee markante historische gebouwen: het Mauritshuis, een stadspaleis aan het Plein en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof.

Voor de afdeling Business Development zijn we per 1 september 2021 op zoek naar een daadkrachtige en enthousiaste:

Hoofd Business Development

36 uur per week

Als hoofd van de afdeling Business Development ben je verantwoordelijk voor het vergroten en onderhouden van de inkomsten uit publieke en private fondsen, sponsor- en particuliere giftenwerving om zo het financiële en maatschappelijke fundament te versterken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het nationale en internationale relatiebeheer van de voor het museum belangrijke groep van diverse stakeholders, met als doel om deze langdurig aan het museum te binden. Je fungeert als adviseur voor Directie en Managementteam over de strategie en prioriteiten op het vlak van development en maakt de vertaalslag naar de uitvoering. Hiernaast stuur je het Sales Team aan, dat verantwoordelijk is voor de internationale ‘travel trade’ (B2B) de commerciële verhuur van ruimtes, de organisatie en planning van (commerciële) events en de internationale ‘licensing’ – in nauwe samenwerking met de afdeling Marketing & Communicatie.

Je geeft leiding aan het team Business Development met drie medewerkers (Senior Accountmanager Particulieren, Accountmanager Fondsen & Bedrijven, Relatiebeheerder Vrienden) en het team Sales met vier medewerkers (Manager International sales, Coördinator Planning & International Sales en twee Managers Events). Je maakt deel uit van het Managementteam en rapporteert aan de Zakelijk Directeur.

Wat ga je onder meer doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor het beleid van Business Development en Sales en voor het (mede) opstellen van jaarplannen en geeft mede richting aan museale beleidsontwikkelingen. Je brengt deze plannen in de praktijk en bent verantwoordelijk voor de wervingsresultaten.
  • Je bestendigt en creëert een solide fundament van relaties, fondsen, (internationale) steunstichtingen, particuliere donateurs en sponsoren en vergroot hun betrokkenheid bij de organisatie. Het accent ligt daarbij op behoud van de huidige partners en begunstigers én het aantrekken van nieuwe partijen; hiermee bijdragend aan het vergroten van ons geefnetwerk. Tevens buig je je over de mogelijkheden voor nieuwe en aanvullende (digitale) verdienmodellen.
  • Je draagt zorg voor een inspirerende en aantrekkelijke activiteitenkalender voor diverse partners zoals het Mauritshuis Business Platform en de diverse steunstichtingen: met onder meer sponsorevenementen, ontvangsten en rondleidingen.
  • Je beheert het vastgestelde budget en ziet toe op de besteding daarvan waarbij inzichtelijk is hoe investeringen zich verhouden tot de inkomsten op de korte en lange termijn. Ook werk je in nauw overleg met collega’s aan het vergroten van de scope van Business Development richting CRM en prospect research.
  • Je geeft leiding aan de afdeling Business Development waarbij je zorgdraagt voor een geïntegreerde werkwijze, taakverdeling en systematiek. Je coacht en motiveert medewerkers en zorgt tevens voor draagvlak vanuit de interne organisatie.

Wie zoeken we?
Als Hoofd Business Development ben je een integere verbinder, een strategisch denker en een netwerker die blijvend op zoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden tot het vergroten van onze verdiencapaciteit. Je neemt een leidende rol in bij het bepalen van de koers en de activering van de fondsenwerving van ons museum. Je hebt een ontwikkelde visie op fondsenwerving, en volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet.

Wat neem je verder mee?

  • Academisch/ hbo-werk- en -denkniveau met minimaal enkele jaren ervaring als leidinggevende en bewezen managementkwaliteiten.
  • Minimaal vijf jaar relevante ervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer; aanvullende ervaring op het vlak van onder meer marketing, sales, licensing en acquisitie is een pre. Hiernaast ben je financieel en cijfermatig goed onderlegd.
  • Ondernemend, resultaatgericht, gestructureerd werkend, organisatiesensitief met een goed gevoel voor verhoudingen en sterk in het stellen van prioriteiten.
  • Een overtuigende, professionele en bevlogen gesprekspartner voor onze diverse partners, bedrijven, vermogende particulieren en fondsen. Hiernaast beschikkend over een vaardige pen.
  • Aantoonbare affiniteit met maatschappelijke organisaties en een overtuigende motivatie om zich te verbinden aan een culturele organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?
Een dynamische en inspirerende werkomgeving in een prachtige setting in het hart van Den Haag. Het betreft een aanstelling voor 36 uur per week (fulltime), in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 13 conform de Museum cao. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.099 en maximaal € 5.913. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Wil je reageren?
Heb je interesse in deze uitdagende en afwisselende functie en herken je jezelf in het geschetste profiel? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 1 juni 2021 naar vacaturedevelopment@mauritshuis.nl onder vermelding van Hoofd Business Development. De eerste gesprekken vinden plaats op 10 juni 2021, de tweede gespreksronde staat gepland voor 15 juni 2021.

Voor vragen kun je contact opnemen met Renée Jongejan (Zakelijk Directeur), te bereiken via telefoon (070) 302 3420. Graag vermelden we op voorhand dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag een vereiste is bij indiensttreding.

Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.