Historici.nl

Gepubliceerd op 10-10-2022

Medewerker Archieven (0.8 FTE)

We zijn op zoek naar een enthousiaste Medewerker Archieven (0.8 fte) ter versterking van het Team Collectiebeheer & Advies.

Wat we vragen
We zijn op zoek naar een Medewerker Archieven die graag mooie inventarissen maakt en gedegen inleidingen schrijft.
Je hebt aantoonbare werkervaring met het inventariseren van papieren kerkelijke en/of familie-archieven, en je hebt kennis van de systematiek waarmee deze archieven doorgaans geïnventariseerd worden. Je stuurt ons graag twee inventarissen van kerkelijke en/of familiearchieven die jouw inventarisatiekwaliteiten goed laten zien.

Je hebt ervaring met de materiële verzorging van archieven, en weet dit goed en efficiënt te combineren met de inventarisatiewerkzaamheden. Je hebt ook ervaring met archiefbeheersystemen, evenals goede kennis van MS Excel voor de inventarisatie, en csv voor de import in het collectiebeheersysteem.

Wat we bieden
Als archiefmedewerker werk je binnen het team Collectiebeheer & Advies. Dit team bestaat uit:

  • Collectiebeheerders van archief, beeld, geluid en bibliotheek.
  • Inspecteurs en adviseurs van gemeenten en andere aangesloten organisaties.
  • Ontwikkelaars en beheerders van het e-depot.

We bieden je een prettige en informele werkomgeving waarin er veel ruimte is voor kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines.
De aanstelling is in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar. Je wordt aangesteld in schaal 7 of 8, afhankelijk van kennis en ervaring. We volgen de arbeidsvoorwaarden onder de CAO SGO. Het Regionaal Archief streeft naar een divers en inclusief personeelsbestand. Verscheidenheid, betrokkenheid en vrijheid in de uitvoering van je taken leiden tot werkplezier en bevorderen het werkresultaat met als gevolg tevreden klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren
Je sollicitatiebrief, CV en 2 kerkelijke/familie-inventarissen (hyperlinks of pdf’s) stuur je vóór 7 november per mail aan het Regionaal Archief Alkmaar: vacatures@archiefalkmaar.nl.
Bij aanstelling is een Verklaring omtrent het gedrag noodzakelijk. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regionaal Archief Alkmaar
Het Regionaal Archief Alkmaar is een zelfstandig gemeentelijk samenwerkingsverband van negen gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard (Heerhugowaard en Langedijk), Heiloo, Hollands Kroon, Schagen en Texel. Het personeel is ingedeeld in een drietal teams: Collectiebeheer & Advies, Dienstverlening en Regie & Beleid. Behalve het reguliere personeel, zijn bij het Archief ook stagiaires en vrijwilligers werkzaam. Het Archief is gevestigd in de voormalige ambachtsschool aan de Bergerweg in Alkmaar.

Het Regionaal Archief Alkmaar is gevestigd aan de Bergerweg 1 te Alkmaar, op 200 meter van station Alkmaar en drie kwartier per spoor van Haarlem en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.archiefalkmaar.nl.

Vacature Medewerker Archieven (0.8 fte)
Door Redactie Historici.nl
Regionaal Archief Alkmaar: Medewerker dienstverlening
Door Redactie Historici.nl
Regionaal Archief Alkmaar – |Archiefspecialist
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.