Historici.nl

Gepubliceerd op 26-07-2023

Medewerker Beeld – Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Medewerker Beeld voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, ParttimeHet Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten. Wij zijn actief betrokken bij de maatschappij dankzij onze samenwerkingen met partners en de diverse tentoonstellingen die wij organiseren.

Medewerker Beeld

24 uur per week

In het Rijksmuseum is de Afdeling Beeld & Registratie verantwoordelijk voor het beeldmateriaal en de registratie van de objecten in de collectie van het Rijksmuseum. Als Medewerker Beeld ben je verantwoordelijk voor de planning en de logistiek in de studio’s en bewaak je de kwaliteit van het beeldmateriaal dat op allerlei manieren gebruikt wordt in én buiten het Rijksmuseum. Op deze manier draag je bij aan de zichtbaarheid van de collectie voor het grote publiek.

Wat ga je doen?

Jij bent verantwoordelijk voor de planning en de logistiek in de studio in Collectie Centrum Nederland (CC NL) in Amersfoort. Je bewaakt de kwaliteit van het beeldmateriaal in het Digital Asset Management (DAM) systeem. Als Medewerker Beeld lever en verzamel je beeldmateriaal voor intern- en extern gebruik voor commerciële doeleinden, de website, in publicaties en voor tentoonstellingen.

Verder houd je je bezig met:

 • Het verzorgen van de planning en de logistiek in en rond de studio voor de fotografie van de collectie van het Rijksmuseum en van de CC NL-partners; zoals de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Paleis Het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum.
 • Het afhandelen beeldaanvragen binnen en buiten het Rijksmuseum.
 • Het aanleveren van drukproeven van beeldmateriaal.
 • Het uitvoeren van beeldresearch en het regelen van beeldrechten ten behoeve van tentoonstellingen.
 • Het beheren van de kwaliteit van het beeldmateriaal in het Digital Asset Management (DAM) systeem.

Werken bij het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is van én voor iedereen. Jij maakt deel uit van de Afdeling Beeld & Registratie, een subafdeling van Bureau Collecties. In de afdeling werken drie teams nauw samen: Fotografie, Beeld en Registratie.

Wat breng jij mee?

We zijn benieuwd naar wie jij bent, waar jij vandaan komt en welk talent jij toevoegt aan ons team. Jij combineert jouw organisatorische talent met interesse in kunst en cultuur. Je bent praktisch en georganiseerd en weet van aanpakken. Je bent zorgvuldig in de samenwerking, proactief en je communiceert makkelijk en direct.

Verder heb je:

 • Hbo-werk- en -denkniveau (bij voorkeur heb je Reinwardt Academie afgerond).
 • Relevante werkervaring in het cultureel erfgoed, de museum-, archief en/of bibliotheekwereld.
 • Kennis van en ervaring met uiteenlopende archief-, documentatie- en collectiemanagementsystemen.
 • Kennis van opslag en preventieve conservering van analoge en digitale beeldbestanden, reproductierechten.
 • Kennis van de commerciële kaders van een museum.
 • Affiniteit met museale collecties is een pre.
 • Kennis op het gebied van fotografie is een pre.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, bij voorkeur aangevuld met een andere moderne taal.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een bruto maandsalaris van € 2.963,- tot € 3.763,- per maand op basis van 36 uur (schaal 8 van de museum-cao).
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Een jaarcontract met mogelijk verlenging van een jaar.
 • In overleg is thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen, inclusief een budget om jouw thuiswerkplek naar wens in te richten.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding vanaf vijf kilometer (tot maximaal € 345,-). De kosten die je maakt als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling zet worden ook volledig vergoed.
 • Na je proeftijd ontvang je een museumjaarkaart met onbeperkte toegang tot 450 musea in Nederland. In het Rijksmuseum ben je (tijdens openingstijden) altijd welkom met een gratis introducé.
 • Deelname aan verschillende events en sportactiviteiten.

Enthousiast?

Maak er direct werk van en solliciteer vóór 7 augustus 2023. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website, waar je na het klikken op de sollicitatiebutton terechtkomt. Het sollicitatieproces verloopt als volgt:

 1. Na ontvangst van jouw cv en motivatie gaan we voor je aan de slag.
 2. Zien we een match? Dan plannen we graag een kennismakingsgesprek in de week van 14 augustus aanstaande. We horen graag wie je bent, welke ervaring je hebt en wat jou aanspreekt in deze functie.
 3. Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Heb je nog vragen? Cecile van der Harten, Hoofd afdeling Beeld & Registratie geeft graag antwoord via c.van.der.harten@rijksmuseum.nl. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met onze Recruiter via 020 674 7000 of via vacatures@rijksmuseum.nl.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.