Historici.nl

Gepubliceerd op 05-02-2018

Medewerker Communicatie en Marketing Teylers Museum

Teylers is het Museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je te verbazen en verwonderen over fossielen, mineralen, boeken, munten, penningen, natuurkundige instrumenten, schilderijen en tekeningen. Het museum is gevestigd in een monumentaal gebouw met delen uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Het is het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw ter wereld. Teylers heeft een even fascinerende als unieke geschiedenis.
Voor de afdeling Publiekszaken zoeken wij een

Medewerker Communicatie en Marketing

(36 uur)

Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en realisatie van de marketing-, communicatie- en pr-strategie van het museum. Je weet een brede mix aan media, middelen en producten zo effectief mogelijk in te zetten om de verschillende doelgroepen te bereiken.

Voornaamste werkzaamheden

 • het opstellen en uitvoeren van marketing- en communicatieplannen en doelgroepenbeleid;
 • het bewaken en toepassen van de nieuwe merkstrategie;
 • het bijhouden van relevante marktontwikkelingen en deze vertalen naar kansen voor de organisatie;
 • eindredactie van communicatie-uitingen en productiebegeleiding van drukwerk;
 • het schrijven van persberichten en ander begeleidend materiaal over tentoonstellingen, collectiepresentaties, onderzoeksprojecten, activiteiten en overige voorkomende actualiteiten – ook voor online toepassingen (bijvoorbeeld website en nieuwsbrief);
 • het opzetten en uitvoeren van persbijeenkomsten;
 • het opbouwen en onderhouden van contacten met relevante marktpartijen, zoals media en uiteenlopende organisaties in de culturele sector en het bedrijfsleven.

Vereisten en profiel
We zoeken een ervaren professional die zijn sporen verdiend heeft in de culturele sector. Je bent de spin in het web. Je kunt zelfstandig werken en functioneert ook goed in teamverband. Uiteraard ben je stressbestendig. Verder verwachten we:

 • een relevante opleiding op tenminste HBO+ niveau;
 • minimaal 3 jaar relevante vakinhoudelijke ervaring; ervaring in de museumsector heeft de voorkeur;
 • aantoonbare kennis van en ervaring met marktonderzoek en diverse mediatoepassingen;
 • ruime ervaring met perscontacten;
 • een uitstekende schrijf- en spreekvaardigheid in het Nederlands; een goede beheersing van het Engels;
 • een klant- en servicegerichte instelling en uitstekende contactuele eigenschappen;
 • aantoonbare affiniteit met kunst en wetenschap.

Zonder de gevraagde ervaring en vaardigheden heeft het geen zin om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Teylers Museum biedt een dienstverband voor 36 uur per week in een prettige werkomgeving, met bijpassende arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. De functie is ingeschaald in schaal 9 van de Museum cao.

Inlichtingen & Sollicitatie
Meer informatie over de functie is verkrijgbaar via Michel Hommel, hoofd Publiekszaken, 023 – 5531987. Je sollicitatiebrief met cv ontvangen we graag uiterlijk 16 februari, via vacatures@teylersmuseum.nl, onder vermelding van ‘vacature medewerker Communicatie en Marketing’. De eerste gespreksronde vindt plaats in de tweede helft van februari. 1 maand na afloop van de sollicitatieprocedure worden alle binnengekomen sollicitaties verwijderd.

www.teylersmuseum.nl

Teylers Museum| Junior Conservator Wetenschap
Door Redactie Historici.nl
Teylers Museum| Medewerker Archief
Door Redactie Historici.nl
Senior Medewerker Marketing & Communicatie
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.