Historici.nl

Gepubliceerd op 13-03-2024

Medewerker Communicatie KNHG en webredacteur Historici.nl – Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap

Ben jij een communicatief talent? Heb je affiniteit met erfgoed, geschiedenis en wetenschap? Heb je een goed ontwikkeld taalgevoel? Wil je werken in een enthousiast team met bevlogen collega’s op een plek waar geen werkdag hetzelfde is? Dan maken wij graag kennis met jou! Wij zijn het KNHG, de beroepsvereniging van historici in Nederland en het historische platform Historici.nl. Wij zoeken per 1 juni 2024 een

Medewerker Communicatie KNHG en Webredactie Historici.nl (M/V/X)

Om de diversiteit in het team te bevorderen nodigen wij in het bijzonder mannelijke kandidaten en/of kandidaten met een migratieachtergrond uit om te reageren op deze oproep.

Wat doet de Medewerker Communicatie KNHG (19 uur per week)?

De medewerker Communicatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het externe communicatiebeleid van het KNHG. In overleg met de verenigingsmedewerker én de directeur van het KNHG bewaak je de huisstijl en de daarbij behorende uitingen, stel je de maandelijkse nieuwsbrief op en zorg je voor verzending, je stelt de sociale mediakalender op en zorgt voor de zichtbaarheid op de verschillende platforms. Daarnaast houd je de website actueel, speel je een grote rol in het opstellen van het jaarverslag en het maken van promotiemateriaal voor evenementen en congressen. Tevens verleen je communicatieve ondersteuning bij de organisatie van de congressen en evenementen die het KNHG organiseert, zoals de Historicidagen in augustus 2024 en het jaarcongres in november 2024.

Wat doet de webredacteur Historici.nl (8 uur per week)?

De webredacteur is verantwoordelijk voor het relevant houden, de redactie en het onderhoud van Historici.nl. Als webredacteur zorg je voor nieuwe content in verschillende rubrieken op de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici en historisch geïnteresseerden. Daarnaast initieer je dossiers en redigeer je de bijdragen die auteurs aanleveren, bewaak je de redactionele planning en verzorg je de promotie van de website op sociale media. Verder houd je relevante statistieken bij en analyseer je deze met het oog op relevantie van het platform.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken professional met minimaal HBO werk- en denkniveau. Een kandidaat met ervaring met of een opleiding communicatie geniet de voorkeur. Een afgeronde opleiding geschiedenis strekt tot de aanbeveling. Je bent op de hoogte van en beschikt over ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie. Ervaring met content management systemen is een pre.

Wat bieden wij?
Wij bieden een tijdelijke aanstelling van 27 uur per week voor een periode van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid kan de functie na een jaar omgezet worden in een vast dienstverband.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis (bij full time dienstverband) en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Verder bieden wij:

  • Werken in een klein, maar hecht en dynamisch team dat gehuisvest is in hartje Amsterdam;
  • Deelname aan de congressen, webinars en andere evenementen die het KNHG organiseert;
  • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging.

Heb je belangstelling?
Heb je belangstelling en wil je solliciteren? Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae. Reageren kan tot en met 1 april 2024. Een internet-check van kandidaten behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie over de functie kun je krijgen bij Antia Wiersma, directeur van het bureau KNHG, per e-mail antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Wie zijn wij?

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, via het tijdschrift ‘in druk’ en online én via www.historici.nl. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut (een instituut van de KNAW). Het Huygens Instituut is het toonaangevende onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur van Nederland. Historici.nl is een open platform geïnitieerd door het KNHG en het Huygens Instituut. Het is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in geschiedenis.

Diversiteit & Inclusie
Het KNHG, het Huygens Instituut en de KNAW geloven in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. We streven een inclusieve cultuur na waarin we verschillen omarmen. Kandidaten die, mede door hun achtergrond en ervaring, kunnen bijdragen aan deze cultuur, worden speciaal opgeroepen te reageren op deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer via deze link!

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.