Historici.nl

Gepubliceerd op 07-12-2022

Vacature – Medewerker Communicatie KNHG & Webredacteur Historici.nl

Locatie: Amsterdam
Max uren per week: 27,00
Max salaris: €3.764,00
Duur overeenkomst: 12 maanden
Solliciteer t/m: 08-01-2023

Ben jij een communicatief talent en heb je affiniteit met erfgoed, geschiedenis en wetenschap? Heb je een goed ontwikkeld taalgevoel? Wil je werken in een enthousiast team met bevlogen collega’s op een plek waar geen werkdag hetzelfde is? Dan maken wij graag kennis met je! Wij zijn het KNHG, de beroepsvereniging van historici in Nederland en het historische platform Historici.nl.

Wat doet de Medewerker Communicatie KNHG (19 uur per week)?

De medewerker Communicatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het externe communicatiebeleid van het KNHG. In overleg met de verenigingsmedewerker én de directeur van het KNHG bewaak je de huisstijl en de daarbij behorende uitingen, stel je de maandelijkse nieuwsbrief op en zorg je voor verzending, je stelt de sociale mediakalender op en zorgt voor de zichtbaarheid op de verschillende platforms. Daarnaast houd je de website actueel, speel je een grote rol in het opstellen van het jaarverslag en het maken van promotiemateriaal voor evenementen en congressen. Tevens verleen je ondersteuning bij de organisatie van de congressen en evenementen die het KNHG organiseert.

Wat doet de webredacteur Historici.nl (8 uur per week)?

De webredacteur is verantwoordelijk voor het relevant houden, de redactie en het onderhoud van Historici.nl. Als webredacteur zorg je dagelijks voor nieuwe content in verschillende rubrieken op de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici en historisch geïnteresseerden. Daarnaast initieer je dossiers en redigeer je de bijdragen die auteurs aanleveren, bewaak je de redactionele planning en verzorg je de promotie van de website op sociale media. Verder houd je relevante statistieken bij en analyseer je deze met het oog op relevantie van het platform.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een recent afgestudeerde professional met minimaal HBO werk- en denkniveau.

Een kandidaat met ervaring met of een opleiding communicatie geniet de voorkeur. Een afgeronde opleiding geschiedenis strekt tot de aanbeveling. Je bent op de hoogte van en beschikt over ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie. Ervaring met content management systemen is een pre. Wij nodigen in het bijzonder kandidaten met een migratieachtergrond uit om te reageren op deze oproep.

Wat bieden wij?

  • Werken in een klein, maar hecht en dynamisch team dat gehuisvest is in hartje Amsterdam;
  • Deelname aan de congressen, webinars en andere evenementen die het KNHG organiseert;
  • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging.

Wil je meer weten?

Meer informatie over de functie kun je krijgen bij Antia Wiersma, directeur van het bureau KNHG, per e-mail antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Over het Huygens Instituut

Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren – door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.818,00 en maximaal €3.764,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie

De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.