Historici.nl

Gepubliceerd op 10-08-2023

Medewerker Dienstverlening en Archiefbeheer – Streekarchief Midden-Holland

32 uur per week

Organisatie

Het Streekarchief Midden-Holland (SAMH) is hét geheugen van de regio Midden-Holland. In onze depots liggen archiefstukken vanaf het jaar 1271 tot in de jaren 2000. Ook voor de periode ná 2000 willen we het geheugen van de regio zijn. De publieksfuncties van het streekarchief zijn gevestigd in de Chocoladefabriek in Gouda, samen met onder meer de Bibliotheek Gouda, Kruim Eten en Drinken, Drukkerswerkplaats Gouda en Mirakel Musicaltheater. De papieren archieven zijn in het Gouwedepot ondergebracht. Voor onze organisatie zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om dienstverlening aan klanten te combineren met het toegankelijk maken van onze collecties.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Wie zoeken wij?

• Je begeleidt bezoekers in onze studiezaal in de Chocoladefabriek en ondersteunt bij informatieverzoeken die aan de balie, telefonisch, via de chat of e-mail binnenkomen. Je geeft uitleg bij het gebruik van de diverse digitale bronnen en de zoekmogelijkheden.
• Je doet onderzoek op het Gouwedepot ten behoeve van de digitale dienstverlening en bereidt scanopdrachten voor.
• Je werkt mee aan de diverse projecten op het gebied van (nadere) toegankelijkmaking van de collecties
• Je verzorgt de administratieve afhandeling in systemen, zoals het beheren en toevoegen van metadata.

Wie ben jij?

• Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau
• Je zet de klant centraal en bent in staat om de wensen en behoeften van een klant te onderzoeken. Je gaat graag het gesprek met de klant aan. Je kunt door het stellen van vragen achterhalen wat de klant wil en de klant begeleiden naar een antwoord.
• Je weet wanneer je zelf een antwoord kunt geven, maar je weet ook wanneer je een collega in moet schakelen voor een specialistische vraag.
• Je weet hoe je informatie in digitale bronnen moet zoeken én vinden en je kunt een klant daarin begeleiden.
• Je vindt het niet erg om af en toe buiten kantoortijden te werken (met name op de dinsdagavond).
• Je hebt ervaring met een (archief)beheersysteem of bent bereid hiervoor een cursus te volgen.

Wat bieden we jou?

• Een functie in een dynamische en op innovatie gerichte, maar toch informele organisatie, waarbij je alle mogelijkheden hebt om een archieforganisatie te leren kennen, ervaring op te doen en te ontdekken waar jouw competenties en voorkeuren liggen.
• Een dienstverband voor 1 jaar en daarna uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
• Een salarisschaal 7 binnen de cao SGO.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 17% boven op je maandsalaris en een reiskostenregeling en thuiswerkvergoeding.
• Een fiscaal gunstig vitaliteits- en duurzaamheidsbudget.

Inlichtingen

Voel je je aangesproken door deze afwisselende baan, maar wil je eerst nog meer informatie krijgen. dan kun je contact opnemen met Michaël Lucassen of Marianne van der Veer, via telefoonnummer: 0182-521821.

Solliciteren

Je schriftelijke sollicitatie kun je vóór 31 augustus sturen naar de streekarchivaris, mevrouw Coretta Bakker, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda of per e-mail naar info@samh.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18-22 september.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.