Historici.nl

Gepubliceerd op 12-04-2023

Medewerker Netwerkprojecten – Nederlands Openluchtmuseum

Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele instellingen brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten en een uitgebreide mediacampagne. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ streven we ernaar om het publiek meer inzicht te bieden in zijn eigen omgeving door kennis van het verleden.

Wat ga je doen?

Het Nederlands Openluchtmuseum is initiatiefnemer van de Maand van de Geschiedenis. Met een binnen- en buitenmuseum, verhalen, collecties, gebouwen, presentaties, projecten in Arnhem én landelijk verbindt het Openluchtmuseum grote en kleine geschiedenissen, regio’s, steden, dorpen en – vooral – mensen. Binnen het Openluchtmuseum maakt de Maand onderdeel uit van de afdeling Netwerkprojecten, waarin ook het Canonnetwerk van de Canon van Nederland en de communicatietak van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) is opgenomen. Met vier bevlogen collega’s werk je intensief samen om deze programma’s op de kaart te zetten.

Je houdt je bezig met alle aspecten die komen kijken bij de realisatie van een succesvol event. Zo schrijf je nieuwsbrieven, onderhoud je de website en de socialmediakanalen, leg je contact met nieuwe deelnemers en partners, organiseer je activiteiten voor onze achterban, stuur je onze freelancers aan en produceer je historisch-inhoudelijke content. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van de Maand en de uitvoering van nieuwe plannen.

Wat breng je mee uit het verleden?

Hoewel de geschiedenis een belangrijke rol speelt in de wereld van het Nederlands Openluchtmuseum, is jouw verleden niet heilig voor ons. We vinden het vooral belangrijk wat jij nu en in de toekomst meebrengt. Toch hebben we een aantal wensen op ons lijstje:

 • Je hebt een achtergrond in (publieks)geschiedenis of erfgoed, bijvoorbeeld door een studie Geschiedenis;
 • Je kent de wereld van (online) communicatie goed en je hebt affiniteit met ontwikkelingen hierin;
 • Je hebt een vlotte pen, beschikt over ruime schrijfervaring voor een breder publiek en je schrijft correct en foutloos Nederlands;
 • Je werkt zelfstandig, je bent servicegericht en pakt graag de telefoon op om externen te benaderen;
 • Je werkt planmatig en gestructureerd, je bent in staat overzicht te bewaren van je werkzaamheden en hierin prioriteiten te stellen;
 • Je hebt ervaring met de organisatie van evenementen en bijeenkomsten.

Dit krijg je van ons

Werken bij het Openluchtmuseum is een baan waarmee je thuis kunt komen, al ben je waarschijnlijk ook heel graag op je werk. En met onze beloning is helemaal niets mis. Dit hebben we je te bieden:

 • Een veelzijdige functie die historische inhoud en praktische kennis en vaardigheden combineert;
 • Een baan waarin je volop je eigen ideeën en creativiteit kwijt kunt en waarin veel ruimte is om je te ontwikkelen en te groeien;
 • De kans om een groot netwerk op te bouwen in cultureel Nederland;
 • De mogelijkheid om hybride te werken;
 • Een jaarcontract voor 32 of 36 uur per week. Op termijn hoort een vast contract tot de mogelijkheden.
 • Inschaling is volgens schaal 8 of 9 van de Museum-cao en bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.863 en maximaal €4.041 bruto per maand voor een 36-urige werkweek.
 • Natuurlijk heb je ook recht op 8% vakantietoeslag en ontvang je een eindejaarsuitkering van 3,4%;
 • 27 vakantiedagen (194,4 uur) per jaar o.b.v. een 36-urig contract;
 • Je pensioen is goed geregeld met een regeling bij PFZW;
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het openbaar vervoer komt. Reis je op een andere manier, dan krijg je € 0,21 per kilometer met een maximum van 50 kilometer enkele reis;
 • Ben je minimaal 1 maand in dienst, dan krijg je (onbeperkt) 50% korting op maximaal 5 kaartjes van één van de attractieparken van de Club van Elf, zoals Efteling, Rijksmuseum en Madame Tussauds. Maar dat is nog niet alles; samen met je (inwonende) gezinsleden kun je onbeperkt (en gratis) ons Openluchtmuseum bezoeken en krijg je ook nog eens 10% personeelskorting in de museumwinkel en horeca. Voor Burgers’ Zoo krijg jij als medewerker gratis toegang én een parkeermunt.

Enthousiast over deze topbaan?

Herken je jezelf in het functieprofiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Reageer uiterlijk dinsdag 25 april met jouw motivatie en cv via de solliciteer direct knop op onze website.

Klik op deze link om direct te solliciteren: www.werkenbijhetopenluchtmuseum.nl

Voor inhoudelijke vragen over deze baan kun je contact opnemen met Anne Burgers, teamleider Netwerkprojecten: a.burgers@openluchtmuseum.nl. Wil je iets weten over de procedure? Onze mensen van HR beantwoorden je vragen met een glimlach: 026 357 62 74 of HR@openluchtmuseum.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.