Historici.nl

Gepubliceerd op 19-06-2019

Medewerker webredactie en social media – KNAW Humanities Cluster

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het KNAW Humanties Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur. Voor het communicatieteam, dat onderdeel vormt van het bedrijfsbureau, zijn wij op zoek naar een

medewerker webredactie en social media

(voor 0,8 tot 1,0 fte)

Over de functieAls webredacteur en medewerker social media ben je samen met collega’s van het communicatieteam verantwoordelijk voor de interne- en externe profilering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en de drie instituten afzonderlijk. Je weet snel te schakelen tussen de communicatiebehoeften van de verschillende onderdelen van het Humanities Cluster. Je bent verantwoordelijk voor de contentcreatie voor de corporate websites en sociale media. Je weet complexe materie toegankelijk te maken voor de juiste doelgroep. Hiervoor verzamel je proactief informatie bij onderzoekers en andere collega’s. Daarnaast evalueer je de impact van de content door middel van google analytics en op basis van de analyses van de sociale mediaplatforms. Tot slot denk je mee over de contentstrategie.

Functie-eisen:

•Je hebt ruime ervaring als webredacteur in een complexe organisatie;

•Je bent expert in het gebruik en de werking van social media;

•Je beschikt over journalistieke vaardigheden als actieve nieuwsgaring, redigeren en schrijven;

•Je hebt gedegen kennis van SEO en CMS-systemen zoals WordPress en/of Drupal;

•Je hebt ervaring met beeldbewerkingssoftware als Photoshop, InDesign, of vergelijkbare applicaties

 

Profiel:

We zijn op zoek naar een communicatiemedewerker die affiniteit en/of ervaring heeft met het werken in de geesteswetenschappen of de erfgoedwereld. Je bent een teamspeler die zelfstandig kan werken en proactief is. Je staat stevig in je schoenen en kunt met overtuiging draagvlak creëren voor je ideeën en plannen. Je voelt je prettig in een dynamische en complexe omgeving en bent in staat om daarin snel je plek te vinden. Verder:

•heb je een afgeronde opleiding op het gebied van Digitale Media of een vergelijkbare richting;

•beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed;

•ben je in staat om jezelf snel wegwijs te maken in een complexe organisatie, digitale middelen, systemen en processen;

•kun je plannen en kun je kritisch naar situaties kijken en je mening erover geven.

 

Aanstelling:

De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Bedrijfsbureau KNAW Humanities Cluster betreft een dienstverband voor de periode van 1 jaar. Na 10 maanden vindt er een evaluatie met de mogelijkheid tot verlenging met 2 jaar. Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden:

Het salaris is vastgesteld op schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten min. €2.709,- en max. €4.274,- bij een 1,0 fte (38 uur) aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Informatie:

Voor meer informatie over de vacatures kun je contact opnemen met Thijs van der Veen, 06-46110399, thijs.van.der.veen@bb.huc.knaw.nl; Simone Wolff, simone.wolff@bb.huc.knaw.nl.

Sollicitaties:

Je kunt je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 24 juni 2019 via e-mail webredacteurhuc@bb.huc.knaw.nl sturen aan de afdeling P&O van het KNAW Humanities Cluster ter attentie van Denise van der Werf (P&O), onder vermelding van “vacature webredacteur”.

Wij streven ernaar dat ons personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht en culturele achtergrond de diversiteit in de samenleving weerspiegelt. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van de KNAW Instituten kunnen vergroten

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.