Historici.nl

Gepubliceerd op 08-06-2021

(Medior) Adviseur Erfgoededucatie bij Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht is een ondernemende non-profit organisatie die zich inzet voor het culturele erfgoed en het landschap in de provincie Utrecht. We doen dit op vele manieren; door verhalen te vertellen, wandelpaden uit te zetten, vrijwilligers te ondersteunen, musea en boeren te helpen, nieuwe participatievormen te bedenken, onderwijsprogramma’s te ontwikkelen en nog veel meer.

Ter versterking van het team Educatie van Landschap Erfgoed Utrecht zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren

(Medior) Adviseur Erfgoededucatie

24 uur per week

De adviseur erfgoededucatie maakt onderdeel uit van het bevlogen team dat erfgoededucatie in het primair en voortgezet onderwijs stimuleert. Wij willen leerlingen hun eigen omgeving op creatieve wijze laten onderzoeken, gebruik makend van 21e-eeuwse vaardigheden. Via de programma’s waar wij aan werken, ontdekken kinderen het erfgoed en hun eigen culturele omgeving. Wij adviseren en inspireren scholen en culturele instellingen in het uitvoeren van erfgoededucatie. De kernwoorden in deze functie zijn samenwerken, creativiteit, ontwikkelen en initiëren.

Functieomschrijving

 • Je levert een actieve bijdrage aan alle werkzaamheden van het team Educatie
 • Je hebt een belangrijke rol in het Cultuurprogramma dat we samen met Kunst Centraal uitvoeren op basisscholen in de hele provincie, zowel inhoudelijk als organisatorisch
 • Je maakt onderwijsprogramma’s op maat voor het primair onderwijs
 • Je ontwikkelt en geeft teamtrainingen en andere vormen van scholing
 • Je adviseert scholen en culturele instellingen over erfgoed en erfgoededucatie

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in cultuureducatie of geschiedenis
 • Je hebt kennis van en passie voor erfgoed(educatie)
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs en in de didactiek
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen van educatieve projecten voor het onderwijs
 • Je hebt goede digitale en communicatieve vaardigheden, je bent een netwerker
 • Je bent praktisch ingesteld, creatief, proactief en ondernemend
 • Je kan zelfstandig werken, maar ook in een team

Wij bieden
Een dynamische omgeving met prettige collega’s, goede begeleiding waar ook ruimte is voor eigen initiatief. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling van 24 uur per week (inclusief wettelijke proeftijd van 1 maand) voor de periode van 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging.

We bieden een marktconform salaris volgens schaal 6 Raam cao Bos en Natuur, ondernemingsdeel de Landschappen. Het aanvangssalaris is € 3.530,40 bruto per maand (op basis van een 37-urige werkweek).

Voel je de energie en sta je te trappelen?
Stuur dan je cv en motivatie vóór 17 juni 2021 naar vacature@landschaperfgoedutrecht.nl ter attentie van Caroline Matla onder vermelding van sollicitatie erfgoededucatie. De eerste gesprekken vinden plaats tussen 25 juni en 2 juli. De tweede gesprekken vinden plaats tussen 5 en 9 juli.
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Caroline Matla op 030-221 97 86.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.