Historici.nl

Gepubliceerd op 17-02-2020

Morentz: Kunsthistoricus

Morentz in Waalwijk zoekt Kunsthistorici voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geen


MORENTZ is een groep pioniers, op het gebied van 20ste-eeuws meubeldesign. Opgericht in 2006, gevestigd in een oude schoenenfabriek, biedt MORENTZ onze groeiende internationale klantenkring de eerste keus uit de mooiste klassiekers van de 20e-eeuwse meubelkunst.

Read further in English.

Hospitaliteit en onmiskenbare klantenservice zit in ons DNA. We leveren onovertroffen kwaliteit. Onze klantenservice en leveringsprogramma’s zijn fameus. Ultrakorte communicatielijnen en snelheid zijn de vaste ingrediënten van het huis. Wij streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten in elke aspect van het proces te overschrijden. Dit doen we met een team van gepassioneerde specialisten die gepast advies geven over onze unieke producten. Zowel in onze showroom, beurzen als online. Tevens werken we op traditionele en ambachtelijke wijze in ons atelier aan restauratie. We beschikken over een eigen stoffeerderij en fotostudio. Ons team verwacht een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken. Om onze internationale expansie voort te zetten, zijn we op zoek naar getalenteerde mensen om ons zeer diverse team te versterken.

Op korte termijn zoeken wij:

Kunsthistorici

met kennis en passie op het gebied van 20e-eeuwse kunst, meubelen en design

40 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je doet onderzoek en ontwikkelt kennis, content en inzichten over onze aangekochte stukken. Jouw inzichten en adviezen krijgen hun neerslag in de (commerciële) stukbeschrijvingen, fotografie, certificeringen, begeleidende catalogi, publicaties en (inter)nationaal toonaangevende beurzen.
 • Je hebt een curatoriële rol in het samenstellen van tentoonstellingen, collecties en beurzen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren, samenstellen en vastleggen van (deel)collecties in onze (digitale) bibliotheek.
 • Je documenteert en archiveert onze telkens groeiende collecties.
 • Je verricht collectie-onderzoek voor restauratie en conservering van 20e-eeuws design.
 • Je bent gids en geeft persoonlijk advies en rondleidingen aan onze internationale klanten.
 • Je representeert MORENTZ op kunstbeurzen en tentoonstellingen.
 • Je hebt een sterk historisch besef in je oordeelvorming en verzorgt educatie aan collega’s en relaties.

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding in de richting van kunst en cultuur, zoals: Kunstgeschiedenis, Algemene Cultuurwetenschappen, Cultureel Erfgoed of Kunstwetenschappen.
 • Je bent ervaren in het schrijven van teksten.
 • Je bent in staat om je mening op een overtuigende en enthousiaste wijze over te brengen en spreekt makkelijk in het openbaar.
 • Je kan goed zelfstandig werken binnen een team.
 • Je bent sterk analytisch, kritisch en beschikt over een probleemoplossend vermogen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de andere talen (waaronder Frans) is een pre.
 • Je bent sterk gemotiveerd in het bouwen en onderhouden van netwerken.

Wat we bieden
Ons bedrijf is dynamisch en energiek. Wij kennen weinig bureaucratie. Bij ons gaat ruimte en verantwoordelijkheid hand in hand met vertrouwen. Je komt te werken bij een ambitieus en succesvol bedrijf. Wij horen bij de absolute internationale top. Je krijgt een uitdagende job. Dit binnen een inspirerende werkomgeving. We zijn gevestigd in een historische blikvanger: een voormalige schoenenfabriek uit de jaren ’30. Je werkt met enthousiaste collega’s met passie voor design meubelen. Wij bieden een passende beloning. Het betreft een fulltime functie (40 uur per week). Talenten zien we graag snel starten.

Over Morentz
Binnen Morentz kennen we een open cultuur waarbij iedereen makkelijk benaderbaar is en we elkaar graag helpen. Wij zijn jong, divers, enthousiast en bovenal collegiaal. Bij ons kan je echt jezelf zijn. We beoordelen mensen op hun talenten. We werken dagelijks hard aan onze gedeelde passie: design meubilair uit de twintigste eeuw. We zijn goed voor elkaar. De gezamenlijk lunch is goed verzorgd. Onze winter- en zomerfeesten zijn fenomenaal. We groeien hard. We houden oog voor wat echt belangrijk is, onze mensen.

Solliciteren of meer informatie?
Ben je enthousiast geworden en wil je graag solliciteren? Reageer dan via het online sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Neem gerust een kijkje op onze website of webshop. Ook kun je altijd bellen naar 0416 650 140 voor extra informatie over de vacature. Sollicitaties met de meest passende en inspirerende cv en motivatie worden in behandeling genomen. In dat geval ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een kennismaking.

Solliciteer!

Rijksmuseum: Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
(Junior) Historicus – REASeuro, Riel
Door Redactie Historici.nl
Junior Conservator Geschiedenis – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.