Historici.nl

Gepubliceerd op 19-11-2019

Muiderslot Weekendmedewerker Publiek & Educatie

Onder de rook van Amsterdam ligt al eeuwen een magische plek aan het water: Rijksmuseum Muiderslot. Het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland is omringd door unieke historische tuinen. Jaarlijks bezoeken zo’n 145.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het Muiderslot.

Ter versterking van de afdeling Publiek en Educatie zoeken wij op korte termijn een

Weekendmedewerker Publiek & Educatie

12 uur per week

Wat ga jij doen?

 • Je verstrekt informatie aan onze bezoekers, op zaal en in het informatiehuisje op de binnenplaats.
 • Je geeft interactieve rondleidingen aan verschillende doelgroepen: leerlingen, families en volwassenen.
 • Je begeleidt zakelijke ontvangsten en/of concerten.
 • Je begeleidt beeldende workshops.
 • Je voert (kleine) voorkomende facilitaire werkzaamheden uit, zoals het ontvangen van leveranciers, schoonmakers, et cetera.

Wat breng jij mee?

 • Je bent minimaal één weekenddag per week beschikbaar.
 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur op het gebied van onderwijs en/of geschiedenis.
 • Je hebt ervaring met het duidelijk en levendig overbrengen van (historische) kennis.
 • Je bent een aanpakker, met een goed gevoel voor humor en theater.
 • Je bent flexibel inzetbaar (doordeweeks, ‘s avonds en op feestdagen).
 • Je spreekt foutloos Nederlands en Engels. Andere talen zijn een pre.
 • Je hebt een BHV-diploma, of bent bereid om dat te behalen.

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken op een bijzondere en levendige plek vol mooie toekomstplannen. Je krijgt een afwisselende baan die ertoe doet, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het salaris bedraagt -afhankelijk van opleiding en ervaring- minimaal € 2.199 en maximaal € 2.682 bruto per maand (schaal 5 Museum cao), op basis van 36 uur. Dit is exclusief 8% vakantietoelage en 3,4 % eindejaarsuitkering. De aanstelling is in principe voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Van iedereen voor iedereen
Wij vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de hedendaagse samenleving. Het Muiderslot is immers een rijksmonument: van iedereen voor iedereen. Onze organisatie biedt daarom ruimte aan iedereen. Wij geloven in de kracht van het verschil om samen betere resultaten te behalen voor ons unieke kasteel. Talent is daarbij de basis, diversiteit de kracht. Breng naast je kwaliteiten, talenten en motivatie gerust ook je leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Interesse?
Stuur je cv met korte motivatie uiterlijk 1 december 2019 naar: iris.vanstaveren@muiderslot.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 9 december 2019. Een opdracht maakt onderdeel uit van de procedure. Voor meer informatie kun je terecht bij monique.hellemons@muiderslot.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.