Historici.nl

Gepubliceerd op 05-09-2022

Museum Arnhem Senior Projectleider Tentoonstellingen en Activiteiten

Museum Arnhem is compleet vernieuwd. Het museum is uitgebreid met een prachtige, nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De oudbouw is gerenoveerd en de beeldentuin, met fenomenaal uitzicht over de Rijn, is opnieuw ingericht. De rijke collecties van het museum worden ingezet in een inspirerend en inventief programma dat een breed en divers publiek aan zich bindt, zowel landelijk als uit Arnhem en omgeving. Dat doen we met moderne en hedendaagse kunst & vormgeving aan de Utrechtseweg. De erfgoedcollecties presenteren we in het Erfgoedcentrum in Rozet. Diversiteit en inclusie, zoals gender en kunst vanuit diverse culturele achtergronden, hebben onze speciale aandacht.

Voor de organisatie van tentoonstellingen en evenementen zoeken wij een

Senior Projectleider Tentoonstellingen en Activiteiten

28 uur per week

Wat houdt de functie in?
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren van tentoonstellingen en activiteiten van Museum Arnhem. Je geeft leiding aan grote en/of meerdere kleinere tentoonstellingsprojecten en activiteitenprogramma’s. Je realiseert het project binnen de randvoorwaarden van kwaliteit, organisatie, budget en communicatie. Je rapporteert de voortgang van de projecten aan de opdrachtgever, de directeur van Museum Arnhem. Je maakt deel uit van de afdeling Publiek & Programma.

We zoeken een ervaren projectleider die affiniteit heeft met het beleid en het programma van Museum Arnhem. Je bent in staat om een project van begin tot eind goed te managen en overzicht te houden. Je weet alle betrokken personen en (externe) partijen te mobiliseren en te motiveren. Je bent communicatief, planmatig en resultaatgericht.

Wat verwachten we van jou?
Wij verwachten dat je ervaring hebt in het organiseren en leiden van (tentoonstellings)projecten en culturele activiteiten. Je hebt ervaring met het organiseren van tentoonstellingen. Je bent als projectleider zorgvuldig, flexibel en stressbestendig, ook tijdens piekbelasting.

Je bent initiatiefrijk, representatief en maakt graag deel uit van een team. Je kent de weg in museumland en weet wat er van de organisatie van een (kunst)tentoonstelling wordt verwacht. Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij?
Wij bieden afhankelijk van kennis en ervaring functieschaal 10 of 11 van de museum cao. Medewerkers van Museum Arnhem krijgen eerst een aanstelling van één jaar.

Interesse?
Dan kun tot uiterlijk 25 september 2022 je CV en je motivatie mailen naar vacature@museumarnhem.nl. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Davida de Hond, hoofd Publiek & Programma of Saskia Bak, directeur (telefoonnummer 06 133 41 903).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Museum Arnhem| Stadsconservator
Door Redactie Historici.nl
Museum Arnhem –| Stadsconservator
Door Redactie Historici.nl
Stadsconservator:| Museum Arnhem
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.