Historici.nl

Gepubliceerd op 05-09-2022

Museum Arnhem Stadsconservator

Museum Arnhem is compleet vernieuwd. Het museum is uitgebreid met een prachtige, nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De oudbouw is gerenoveerd en de beeldentuin, met fenomenaal uitzicht over de Rijn, is opnieuw ingericht.

De rijke collecties van het museum worden ingezet in een inspirerend en inventief programma dat een breed en divers publiek aan zich bindt, zowel landelijk als uit Arnhem en omgeving. Dat doen we met moderne en hedendaagse kunst & vormgeving op onze locatie aan de Utrechtseweg. Diversiteit en inclusie, zoals gender en kunst vanuit diverse culturele achtergronden, hebben onze speciale aandacht.

De erfgoedcollecties presenteren we in het Erfgoedcentrum in Rozet, met wie wij samen programma’s ontwikkelen. Ook daar wordt een vernieuwingsslag gemaakt.
We zoeken nieuwe en andere verbindingen tussen onze erfgoedcollecties en de stad.

Om dit goed vorm te kunnen geven zoeken wij een

Stadsconservator

16 uur per week

Je bent een initiatiefrijke, naar buiten gerichte (kunst)historicus met ervaring in het maken van de vertaalslag van erfgoed en inhoud naar verschillende publieksgroepen. Je kunt de verhalen van de stad op een eigentijdse manier voor divers publiek over het voetlicht krijgen en weet mensen en partners te binden. Je werkt daarin nauw samen met de afdeling Publiek & Programma, collega conservatoren, de collectiemanagers en met de collega’s van Rozet.

Wie zoeken wij?
Wij verwachten van je dat je thuis bent in de cultuurgeschiedenis van Arnhem en Gelderland in breed perspectief of dat je je die in snel tempo eigen maakt. Je voorstellen zijn relevant in relatie tot de samenleving van nu en passend voor Arnhem, het museum en het Erfgoedcentrum. Je bent in staat je plannen en voorstellen overtuigend te presenteren voor verschillende groepen, ook schriftelijk. Je kunt te verwerven objecten en programmavoorstellen goed op waarde schatten.

Je denk- en werkniveau is minimaal HBO. Je hebt een historische, museologische of kunsthistorische achtergrond en je bent thuis in de erfgoedwereld. Je hebt eerder laten zien dat je een divers publiek weet te verbinden met (cultuur)geschiedenis, erfgoed en nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Je verbindt je aan Arnhem en omgeving.

Wat bieden wij?
Wij bieden afhankelijk van kennis en ervaring functieschaal 10 van de museum cao. Medewerkers van Museum Arnhem krijgen eerst een aanstelling van één jaar. Bij goede resultaten volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd. Museum Arnhem geeft vorm aan de Code Culturele Diversiteit.

Interesse?
Dan kun je tot uiterlijk 25 september 2022 je CV en je motivatie mailen naar vacature@museumarnhem.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Saskia Bak, directeur (telefoonnummer 06 133 41 903).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Museum Arnhem –| Stadsconservator
Door Redactie Historici.nl
Stadsconservator:| Museum Arnhem
Door Redactie Historici.nl
Museum Arnhem| Senior Projectleider Tentoonstellingen en Activiteiten
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.