Historici.nl

Gepubliceerd op 21-10-2019

Museum Catharijneconvent Development Officer

Museum Catharijneconvent is het rijksmuseum voor christelijke kunst. Wij belichten – in samenspraak met partners en publiek – de esthetische, culturele en historische waarden van het christelijk erfgoed, met het doel meer inzicht te krijgen in onze huidige leefwereld. Sinds de middeleeuwen is de christelijke cultuur niet weg te denken uit onze samenleving. Deze is van invloed op ons allemaal, of je nu religieus bent of niet.

In de afgelopen jaren zijn onze bezoekersaantallen gestegen en zijn er meer inkomsten uit fondsenwerving gerealiseerd. Mede dankzij de steun van vermogensfondsen en particuliere schenkers heeft het museum twee conservatoren aangesteld, landelijke projecten zoals het Grootste Museum van Nederland uitgevoerd en succesvolle tentoonstellingen georganiseerd. Met de onmisbare steun van de bloeiende Vereniging Vrienden van het Catharijneconvent en de donateurs van Fonds Museum Catharijneconvent kunnen we aanwinsten verwerven, restauraties uitvoeren en wetenschappelijk onderzoek doen.

Om de groei vast te houden ontwikkelen we plannen voor een grootschalige uitbreiding en herinrichting van het museum. Fondsenwerving is cruciaal bij het realiseren van onze ambities en daarom zoeken we ter versterking van ons development team een

Development Officer

32 uur per week

Jouw rol
Het development team van Museum Catharijneconvent werft donaties, schenkingen en fondsenbijdragen. Samen met de directie en de huidige development officer til je dit naar een nog hoger plan en ontwikkel je de fondsenwervingsstrategie van het museum. Met een resultaatgerichte instelling initieer je activiteiten die onze ambitieuze doelstellingen mogelijk maken. Je krijgt energie van nieuwe projecten en met een brede en ondernemende visie verzilver je kansen. Zowel mondeling als schriftelijk weet je particuliere donateurs en vermogensfondsen te inspireren om bij te dragen aan onze unieke projecten. Als netwerker begrijp je hoe en op welk moment je nieuwe donateurs aan het museum kunt verbinden. Hierbij werk je intensief samen met de directie, conservatoren, educatoren en projectleiders. Je zorgt voor een adequate terugkoppeling en transparantie omtrent de subsidieovereenkomsten en bewaakt hierin het overzicht. Je rapporteert aan de directeur.

Profiel
•Een afgeronde hbo-opleiding of universitaire studie.
•Aantoonbare ervaring op het gebied van fondsenwerving.
•Je bent resultaatgericht en proactief.
•Je bent communicatief ijzersterk: in presentatie, woord en geschrift.
•Affiniteit met christelijke kunst en cultuur is een voorwaarde en een relevant netwerk is een grote pré.
•Je bent representatief, enthousiast, sociaal vaardig en hebt inlevingsvermogen.
•Je bent flexibel en zelfstandig en beschikt over goede organisatorische kwaliteiten.

Wat wij bieden
•Een ondernemende organisatie met een team van bevlogen specialisten waarin je als development officer ruim baan krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen.
•Een prachtige werkomgeving in een van de best bewaarde laatmiddeleeuwse kloostercomplexen van Nederland.
•Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum CAO zijn van toepassing. De functie wordt gewaardeerd in schaal 9 en het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.840 en € 3.718 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke van Schijndel, directeur, via 030-2313835. Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 10 november 2019 onder vermelding van ‘vacature development officer’ naar info@catharijneconvent.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 november en de tweede op 22 november 2019.

Museum Catharijneconvent onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en streeft naar een divers personeelsbestand. We moedigen dan ook iedereen die op basis van kennis en ervaring geschikt denkt te zijn voor deze functie van harte aan om te solliciteren.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.