Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2023

Museum Gouda Junior Conservator

Dankzij het conservatorenstipendium van het Cultuurfonds kan een van onze conservatoren onderzoek doen naar de collectie van het museum. Voor deze periode (idealiter januari 2024 – juli 2024) zoeken we een gedreven junior conservator die de dagelijkse werkzaamheden overneemt.

Junior Conservator

24-32 uur per week (tijdelijk)

De persoon die we zoeken heeft

 • Een afgeronde master museumconservator of (research) master in kunstgeschiedenis, kunstwetenschappen.
 • Minimaal een jaar museale ervaring of praktijkervaring als conservator in opleiding.
 • Aantoonbare kennis van kunstgeschiedenis na 1800.
 • Organiserend vermogen en werkt nauwkeurig en resultaatgericht.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Een hoge mate van zelfstandigheid en is daarnaast in staat om samen te werken in een projectteam.
 • Een brede interesse; vindt het leuk om met een brede (stads)collectie te werken van de Franse School van Barbizon, de Haagse School tot plateel en eigentijdse beeldende kunst.

In de praktijk
Je werkzaamheden als junior conservator zijn die van de conservator kunst en geschiedenis na 1800. Deze bestrijken het volgende:

 • Inhoudelijk voorbereiden van de rondreizende tentoonstelling Hete Vuren (opening op 26 mei 2024), inclusief maken hangplan, schrijven van teksten en inhoudelijke input leveren aan het projectteam.
 • Inrichten van een kleine plateelpresentatie.
 • Voorbereidend onderzoek voor nader te bepalen A-tentoonstelling 2025.
 • Beantwoorden van informatievragen over de collectie van na 1800.
 • Ondersteunen bij bespreking nieuwe aanwinsten na 1800.

Dit wordt je werkplek
Museum Gouda staat middenin de prachtige middeleeuwse stad Gouda. Vanuit het historische museumgebouw organiseren we met ons team van 20 professionals en 80 vrijwilligers aanstekelijke tentoonstellingen en activiteiten. We zorgen voor de collectie van de stad en geven het Goudse erfgoed door aan de volgende generaties. Jaarlijks ontvangen we circa 40.000 bezoekers en meer dan 3.000 schoolkinderen voor onze programma’s. Persoonlijke verhalen met een universele waarde wakkeren de verbeelding, verbinding en veerkracht aan bij bewoners en bezoekers. Museum Gouda werkt bewust aan inclusiviteit, met ruimte voor verschillende perspectieven in de tentoonstellingen, activiteiten en collectie. Om dit te realiseren streven we naar een divers museumteam.

Aanbod
We bieden een tijdelijk contract voor de duur van zes maanden. Het betreft een functie van 24 tot 32 uur per week die is gewaardeerd in salarisschaal 9 van de Museum CAO (maandsalaris van minimaal € 3.187 en maximaal € 4.141 bij een volledig dienstverband). De start van het dienstverband zou idealiter vanaf 1 januari 2024 ingaan.

Sollicitatie
Heb je een brede interesse, kun je toegankelijk schrijven, raak je niet snel in de stress en heb je een hands-on mentaliteit? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je brief met motivatie en CV uiterlijk woensdag 25 oktober 2023 naar annemiek.veldkamp@museumgouda.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met conservator Ingmar Reesing (0182-331008 / 06-3379 0648).

Solliciteer!

Museum Gouda: Directeur-Bestuurder
Door Redactie Historici.nl
Het Noordbrabants Museum – Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
Het Noordbrabants Museum| Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.