Historici.nl

Gepubliceerd op 29-09-2021

Museum Heerenveen: Conservator

Stichting Museum Heerenveen maakt het cultureel erfgoed van Heerenveen op actieve wijze toegankelijk voor een breed publiek. Museum Heerenveen heeft een enthousiast team van vier medewerkers en ruim zestig vrijwilligers; van pas afgestudeerden tot gepensioneerden. We organiseren jaarlijks zo’n vier wisseltentoonstellingen en in de vakanties bieden we activiteiten voor kinderen en (groot)ouders.

Wij zoeken een enthousiaste

Conservator

28 – 32 uur per week

Wat ga je doen?

  • Je gaat bij Museum Heerenveen voornamelijk aan de slag met het ontwikkelen en onderhouden van boeiende wisseltentoonstellingen en bijbehorende publieksactiviteiten voor jong en oud.
  • Je houdt je bezig met de ideevorming, het ontwerp, de inhoud en de randprogrammering. Je staat stevig in je schoenen want je bent verantwoordelijk voor het resultaat van alle facetten van de tentoonstelling en bijbehorende activiteiten.
  • Je assisteert onze collectiebeheerder met het bewaken van de fysieke toestand van de (vaste)collectie en bij het beoordelen en afhandelen van bruikleenverzoeken.
  • Je hebt een visie op mogelijke collectievorming en je helpt bij het beoordelen / aanschaffen van beschikbare /aangeboden stukken.

Wat vragen wij?

  • Afgeronde relevante opleiding;
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van tentoonstellingsontwikkeling- en organisatie, budgethouderschap fondswerving en communicatie (intern en extern);
  • Kennis op gebied van erfgoed/collectiebeheer;
  • Collegiale, assertieve en flexibele werkinstelling;
  • Kennis en ervaring met het werken in Adlib is een pre.

Wat bieden wij?
Een bijzondere uitdaging op een inspirerende werkplek in een ambitieus en betrokken team. De aanstelling van 28 – 32 uur per week geschiedt voor één jaar. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gemeenten. De functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring ingedeeld.

Museum Heerenveen streeft naar een diverse en inclusieve samenstelling van het personeelsbestand. We houden hier rekening mee in de procedure en nodigen iedereen die zich in het profiel herkent uit om te solliciteren.

Procedure:
Heb je interesse? Stuur je motivatie en cv voor 18 oktober 2021 naar l.trip@heerenveenmuseum.nl o.v.v. Vacature conservator.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.