Historici.nl

Gepubliceerd op 14-09-2021

Museum Kranenburgh: Medewerker Collectiemanagement

Museum Kranenburgh in Bergen is een museum voor kunst vanaf het begin van de 20e eeuw tot nu, gelegen in een prachtige bostuin. Met een gevarieerd tentoonstellingsprogramma houdt het de naam van kunstenaarsdorp Bergen levend. We maken school met tentoonstellingen die actuele thema’s aansnijden vanuit het perspectief van de kunst. Met een enthousiast team van circa 11 professionele medewerkers en 150 vrijwilligers maken we een inspirerend museumprogramma voor alle generaties. Kranenburgh beheert een collectie beeldende kunst en een grote collectie cultuurhistorische voorwerpen, behorende bij Historisch Museum Het Sterkenhuis. Dankzij gemeente Bergen mag het museum de komende jaren een aantal grote ambities verwezenlijken, waaronder de komst van een gemeentelijk museaal depot.

Via de corona-regeling van het Mondriaanfonds kan het museum nu een medewerker Collectiebeheer aanstellen ten behoeve van het optimaliseren van het collectiemanagement en het verkleinen van registratieachterstanden. We zoeken daarom een

Medewerker Collectiemanagement

32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt plannen om projectmatig achterstanden in de registratie en administratie te verkleinen en voert deze uit. Dit in overleg met de conservator Collecties en in samenwerking met de nog aan te stellen assistent-medewerker Collectiemanagement;
 • je biedt ondersteuning bij het inrichten van tentoonstellingen, depotinrichting en -verhuizingen;
 • je zet jouw kennis van en ervaring met digitaliseringsprojecten van cultureel erfgoed in;
 • je ontwikkelt de registrarfunctie voor het tentoonstellingsprogramma en bouwt deze uit;
 • je checkt registratiegegevens en completeert deze in Axiell Collections;
 • je controleert de standplaatsregistratie en verwerkt mutaties;
 • je ontwikkelt een plan voor de projectmatige aanpak van een waarderingstraject ten behoeve van een deelcollectie;
 • je inspecteert objecten op hun fysieke staat, je signaleert beschadigingen en rapporteert aan de conservator Collecties;
 • je initieert en coördineert preserverende werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • Een enthousiaste en bevlogen medewerker op hbo-niveau, met ervaring in het werken met een collectiemanagementsysteem, bij voorkeur Axiell Collections;
 • je hebt enkele jaren ervaring met collectiebeheer in een museale instelling;
 • je bent goed in plannen en organiseren, je kunt projectplannen opstellen en zelfstandig uitvoeren;
 • je bent zorgvuldig en resultaatgericht;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • je bent een teamspeler met een hands-on-mentaliteit;
 • je woont in de omgeving van Bergen/Noord-Holland.

Wij bieden:
Een zelfstandige en uitdagende functie in een dynamisch museum met geïnspireerde collega’s. Wij bieden een salaris conform Museum cao vanaf schaal 7, afhankelijk van je leeftijd, opleiding, ervaring. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst met zicht op een vaste aanstelling.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je cv met beknopte motivatiebrief vóór 24 september naar sollicitatie@kranenburgh.nl onder vermelding van Medewerker Collectiemanagement.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marianne van Gils, conservator Collecties (via marianne.van.gils@kranenburgh.nl). De eerste gesprekken vinden plaats in week 40, op 5 en 6 oktober; de tweede gesprekken vinden plaats in week 41.

Museum Kranenburgh streeft naar een team dat een afspiegeling vormt van de maatschappij, met een diversiteit aan leeftijden, perspectieven en achtergronden. Voel je uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Frans Hals Museum: Medewerker Collectiebeheer
Door Redactie Historici.nl
Museum Kranenburgh: Medewerker Development
Door Redactie Historici.nl
Coördinator Collectiebeheer – Frans Hals Museum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.