Historici.nl

Gepubliceerd op 24-06-2019

Museum No Hero: Stagiair(e) Tentoonstellingen

Museum No Hero presenteert in 2019/2020 twee grote tentoonstellingen: Yves & Catherine- Une histoire d’amour met haute couture van Yves Saint Laurent voor zijn muze Catherine Deneuve (opening 7 september 2019) en George Michael – Seks, drugs and art met kunst uit de privéverzameling van deze superster (opening 5 januari 2020). Daarnaast organiseert het tal van kleinere tentoonstellingen en events.

Museum No Hero zoekt voor 0,4-o,8 fte (omvang in overleg) een enthousiaste

Stagiair(e) Tentoonstellingen

16-32 uur per week

voor de ondersteuning van de organisatie. De stage begint op 28 augustus 2019 (een week voor de opening van Yves Sant Laurent) en loopt tot en met 31 januari 2020.

De taken van de stagiair(e) omvatten onder andere:

  • Bruikleenaanvragen verzorgen en contacten onderhouden met collega-musea
  • Assistentie bij de voorbereiding en opbouw van de tentoonstelling
  • Assistentie bij events, inclusief het geven van lezingen of rondleidingen
  • Assistentie bij de publiciteitscampagne inclusief het creëren van content voor social media en de website

Wij zijn op zoek naar iemand met:

  • Hbo- of wo-niveau
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels
  • Een commerciële instelling die graag in een klein team werkt
  • Een zelfstandige, flexibele werkhouding
  • Een accurate werkhouding met oog voor detail
  • Een bachelor, minor of master op het gebied van kunstgeschiedenis/fotografie/cultuurwetenschappen of event management/marketing is een pre

De werkzaamheden zullen soms in de avonduren of het weekend plaatsvinden. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag. Reguliere werkdagen op kantoor zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, met een voorkeur voor beschikbaarheid op woensdag tot en met vrijdag.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stageplek in een klein team dat nauw samenwerkt. Je bent de rechterhand van de directeur en krijgt ruimte om zelfstandig deelprojecten voor je rekening te nemen. Als stagiair(e) krijg je tevens een ideale kans je netwerk in de culturele sector te verbreden. De stagevergoeding bedraagt € 350,– per maand op basis van 0,8 fte plus een reiskostenvergoeding (indien van toepassing). De stagevergoeding mag alleen worden uitgekeerd wanneer je ingeschreven staat bij een hogeschool of universiteit. Wanneer je deze stage wilt invullen als werkervaringsplaats is een vrijwilligersvergoeding van € 170,- per maand inclusief reiskostenvergoeding het wettelijke maximumbedrag dat we je kunnen bieden.

Ben je geïnteresseerd in de stage? Dan kun je voor maandag 15 juli 2019 een mail sturen naar info@museumnohero.nl ter attentie van directeur Gemma Boon onder vermelding van “Stage Museum No Hero”. Meer informatie over Museum No Hero vind je op www.museumnohero.nl. Ons kantoor is gevestigd aan de Hengelosestraat 2/4 in het centrum van Delden, op loopafstand van het station.

Solliciteer!

Amsterdam Art: Stagiair Marketing & Communicatie
Door Redactie Historici.nl
Museum Vlaardingen: Stagiair(e) Tentoonstellingen
Door Redactie Historici.nl
Holland Festival: Stagiair(e)s Pers & Publiciteit
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.