Historici.nl

Gepubliceerd op 25-10-2021

Museum Paulina Bisdom van Vliet: Vervangend Beheerder

Museum Paulina Bisdom van Vliet is een uniek huismuseum, met een bijna volledig oorspronkelijk 19e-eeuws interieur. Het museum ontvangt al sinds 1924 bezoekers die het huis van de laatste bewoonster, Paulina Bisdom van Vliet, willen bewonderen.

Wij zoeken een erfgoedtalent dat de museumbeheerder incidenteel en volgens een vast rooster vervangt.

Vervangend Beheerder

9 uur per week

De werkzaamheden zijn een afgeleide van die van de museumbeheerder, onder andere bezoekers ontvangen, rondleidingen geven, vrijwilligers inplannen en aansturen, assistentie bij het beheer van gebouwen en collectie, en administratieve taken.

We zoeken iemand met een afgeronde erfgoedopleiding, zoals Reinwardt, kunstgeschiedenis, of (19e-eeuwse) geschiedenis, die betrouwbaar en discreet is, talent voor plannen en organiseren heeft, flexibel inzetbaar is, en zin heeft om veel te leren.

Solliciteren op deze vacature kan door een motivatie met cv te e-mailen naar beheerder@bisdomvanvliet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Vervangend beheerder – Museum Paulina Bisdom van Vliet
Door Redactie Historici.nl
’t Huys Dever: Beheerder
Door Redactie Historici.nl
Museum In ’t Houten Huis| Beheerder / Conservator
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.