Historici.nl

Gepubliceerd op 04-06-2021

Museum Slot Loevestein: Medewerker Communicatie & Marketing

Rijksmuseum Slot Loevestein is een van de bekendste kastelen van Nederland. Jaarlijks trekt het museum zo’n 150.000 bezoekers. Het kasteel, dat eeuwenlang in gebruik is geweest als staatsgevangenis, is vooral bekend door de spectaculaire ontsnapping in een boekenkist van rechtsgeleerde Hugo de Groot. Het kasteel biedt samen met de soldatenonderkomens, slotgrachten en de natuur rondom de vesting een unieke historische beleving. Jaarlijks zijn er wisselende tentoonstellingen waarin de overkoepelende thema’s vrede, vrijheid en recht centraal staan. Loevestein is een plek waar veel mensen zich thuis voelen, van families tot de museumkaarthouder. Naast museale en publieksactiviteiten is er ook een commerciële tak met verhuur van zalen en een B&B.

De ‘Loevestein’ organisatie is continu in beweging. Ter ondersteuning van de afdeling Publiek en communicatie zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Communicatie & Marketing

32 uur per week

Wat ga je doen?
Je helpt als onderdeel van het marketing- en communicatieteam om het verhaal van Loevestein via diverse kanalen te vertellen en het museum op een creatieve manier te promoten. Je ondersteunt bij het uitrollen van de campagnes voor de aankomende tentoonstellingen en de randprogrammering, zowel inhoudelijk als praktisch. Je maakt content voor de verschillende communicatie-uitingen. Je zet het museum en de verhuurlocaties nog beter op de kaart, door onder andere drukwerk en advertenties te regelen, de website up-to-date te houden en te zorgen voor een goede zichtbaarheid in de diverse media. Kortom, je bent medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de marketing- en communicatieactiviteiten van Loevestein. Daarnaast ben jij als Medewerker communicatie en marketing mede verantwoordelijk voor de Social media uitingen.

Wie zoeken wij?
We zoeken een enthousiaste creatieveling met hart voor de culturele sector. Je kunt vlot en foutloos schrijven in het Nederlands en denkt in doelgroepen. Je komt met creatieve ideeën en initieert acties. Je schakelt makkelijk tussen verschillende taken en klussen, bent stressbestendig en houdt overzicht. Je bent digitaal goed onderlegd en je hebt kennis van marketing en communicatie op Hbo-niveau. Je denkt en werkt zelfstandig, maar vindt het fijn om collega’s te helpen. Vanwege de ligging van Slot Loevestein is het noodzakelijk over eigen vervoer te beschikken.

Wat bieden wij?
De arbeidsovereenkomst met Stichting Museum Slot Loevestein betreft een parttime aanstelling van 32 uur per week. De eerste aanstelling is voor een periode van twaalf maanden. Bij positieve evaluatie zal deze worden verlengd met nog een jaar, waarna wij de intentie hebben om een vast dienstverband te bieden. Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 6 van de Museum CAO. Het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt minimaal € 2.314 en maximaal € 2.850 bruto per maand exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse en vragen?
Ben jij onze nieuwe Medewerker communicatie en marketing of heb je nog vragen? Stuur dan uiterlijk 13 juni 2021 je vraag of motivatiebrief met curriculum vitae per mail naar info@slotloevestein.nl, onder vermelding van ‘sollicitatie medewerker communicatie en marketing’. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 21 juni 2021.

Loevestein is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.