Historici.nl

Gepubliceerd op 25-04-2018

Museum ’t Oude Slot – Directeur

Museum ’t Oude Slot is dé museale en culturele pleisterplaats van de gemeente Veldhoven. Het is gevestigd in een bijna 200 jaar oude boerderij die gebouwd is op de fundamenten van het Slot van de Heren van Zeelst. Het hele jaar door vindt er een scala aan grote en kleine culturele activiteiten plaats. Ook zijn er zijn regelmatig wisselexposities te zien waarbij zo veel mogelijk een verbinding naar objecten uit de eigen collectie wordt gemaakt. Het museum beheert een landelijk bekende collectie volksprenten uit de 17e, 18e en 19e eeuw, regionale archeologische vondsten en objecten ‘uit het vroegere leven in De Kempen’. Naast de expositieruimtes beschikt het museum over een museumtuin met beelden en een klein museumcafé met terras.

Bij Museum ’t Oude Slot te Veldhoven is de functie vacant van:

Directeur

m/v | 24-urige werkweek

Functie-inhoud
Voor deze positie wordt een proactief ingestelde creatieve cultureel ondernemer met hands-on mentaliteit op HBO-niveau gezocht. Hij/zij is integraal verantwoordelijk voor het functioneren, doorontwikkelen en het verder op de regionale en nationale culturele en toeristische kaart zetten van het museum. Hij/zij is de inspirerende vertegenwoordiger van het museum. De directeur is verantwoordelijk voor de uitvoering van het totaalbeleid en eindverantwoordelijk voor de programmering, het collectiebeleid, educatiebeleid en de bedrijfsvoering. Hij/zij werkt daarbij nauw samen met de museumbeheerder, medewerker secretariaat, externe medewerker pr en de in werkgroepverband functionerende circa 40 vrijwilligers. Hij/zij legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting. De directeur implementeert en geeft nader invulling aan het door het bestuur jaarlijks vastgestelde beleid.

De nieuwe directeur voldoet aan de volgende eisen:

 • Uitstekende contactuele, inspirerende en leidinggevende vaardigheden en ervaring met het functioneren in een semi-vrijwilligersorganisatie.
 • In staat op te treden als boegbeeld van het museum.
 • Beschikt over een aantoonbare achtergrond en/of ervaring in de wereld van musea en cultuur.
 • Gemotiveerd en besluitvaardig in staat vorm te geven aan de uitbouw van het cultureel ondernemerschap.
 • Bekendheid met het beheer van collecties in ruimste zin is een pre.
 • Beschikt over kennis en gevoel voor PR en marketing met onder andere inzet van social media en is in staat fondsen te werven.
 • Netwerker die actief een netwerk zal onderhouden met gemeentes, culturele en educatieve instellingen, waaronder onze drie locale cultuurpartners, verenigingen, begunstigers en het bedrijfsleven.
 • Bereidheid tot het volgen van cursussen.
 • Bereidheid om in voorkomend geval in het weekend en avonduren te werken.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige en uitdagende functie voor 24 uur per week. Datum indiensttreding in overleg.
 • De aanstelling is voor één jaar met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Salariëring afhankelijk van opleiding en ervaring.

Sollicitaties
U kunt uw gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae vóór 18 mei 2018 richten aan het bestuur van Museum ’t Oude Slot, ter attentie van de bestuursvoorzitter, de heer Mr. H.A.J.M. van Kruijsdijk, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven of per e-mail naar: directie@museumoudeslot.nl. Telefonische informatie is te verkrijgen via dhr. Mr. H.A.J.M. van Kruijsdijk (telefoonnummer kantoor 040 230 94 94). Informatie over Museum ’t Oude Slot vindt u op onze website.

www.museumoudeslot.nl

Museum In ’t Houten Huis| Beheerder / Conservator
Door Redactie Historici.nl
Streekmuseum Krimpenerwaard| Directeur / Conservator
Door Redactie Historici.nl
Slot Loevestein –| Directeur / Bestuurder
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.