Historici.nl

Gepubliceerd op 15-02-2019

Museum Van Loon Medewerker Marketing & Communicatie

Museum Van Loon is één van de fraaiste en best bezochte historische huizen van Nederland. Sinds 1973 kunnen bezoekers achter een statige façade aan de Keizersgracht genieten van alles wat de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon in de afgelopen eeuwen bijeen heeft gebracht. Op jaarbasis ontvangt het museum 80.000 – 100.000 bezoekers.

Het museum wordt gerund door een jong en dynamisch team van 5 FTE. Het is een prachtige werkomgeving en jaarlijks wordt een groot aantal activiteiten ontwikkeld, waaronder tentoonstellingen, open tuinen dagen en een opera.

Voor het uitdragen van het verhaal van Museum Van Loon aan bestaande en nieuwe doelgroepen en andere stakeholders zijn wij op zoek naar een

Medewerker Marketing & Communicatie

(36 uur per week)

De Medewerker Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor het PR- en marketingbeleid en voert de bijbehorende campagnes uit. Hij/zij bouwt een netwerk van (media-)contacten op en uit, en weet makkelijk free publicity te genereren. Ook werkt hij/zij mee aan het overtuigen van mogelijke sponsors, fondsen en andere derde geldstromen. De medewerker draagt zorg voor de verhuur van museale ruimtes en levert een bijdrage aan publieksevenementen. In deze boeiende combinatie vertelt de Medewerker Marketing & Communicatie de verhalen van ons museum en haar programmering aan de diverse stakeholders, en draagt aldus bij aan een optimale bezoekersbeleving en een solide inkomstenstroom uit kaartverkoop, verhuur en derde geldstromen. De Medewerker Marketing & Communicatie rapporteert aan de directeur.

Onze ideale kandidaat:

  • heeft, naast de noodzakelijke ervaring in (museale) marketing & PR, liefst ook ervaring met fondsen-/sponsorwerving en/of commerciële verhuur
  • geniet ervan om de vele interessante verhalen van het museum te vertellen aan wie het maar horen wil, inclusief nieuw te bereiken doelgroepen; is daarin enthousiast, overtuigend en volhardend
  • is een creatief schrijver, een uitstekend communicator en cijfermatig ingesteld marketeer, die altijd vertrekt vanuit de inhoud
  • is een representatief relatiebeheerder voor specifieke groepen, zoals onze Patrons
  • is flexibel, hands-on en stressbestendig
  • heeft liefst HBO niveau en/of aantoonbare werkervaring op dit niveau
  • heeft affiniteit met kunst & erfgoed
  • is woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring vindt plaats langs de lijnen van de Museum cao. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Uitgangspunt is een werkweek van 36 uur. Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij directeur Gijs Schunselaar gijsschunselaar@museumvanloon.nl. Motivatiebrief en een CV kunnen t/m zondag 24 februari 2019 worden gestuurd naar ditzelfde mailadres. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 7 en vrijdag 8 maart.

www.museumvanloon.nl


Junior Conservator – Museum Van Loon
Door Redactie Historici.nl
Museum van Bommel van Dam: Medewerker Marketing, PR & Communicatie
Door Redactie Historici.nl
Museum Van Loon: Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.