Historici.nl

Gepubliceerd op 22-10-2020

Muziekcollecties HGA Senior Medewerker

Het Haags Gemeentearchief (HGA) maakt samen met de Bibliotheek Den Haag (BDH) onderdeel uit van de dienst Publiekszaken (DPZ). DPZ vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag en is daarmee voor de burger het gezicht in de stad. Het HGA wil hierbinnen hét portaal zijn voor informatie en kennis over de geschiedenis van Den Haag. Maar ook beheert het HGA de archieven en collecties van de gemeente Leidschendam-Voorburg én van het Nederlands Muziek Instituut (NMI). Het HGA spant zich in om hun archieven en collecties goed te beheren en toegankelijk te maken en beschikbaar te stellen voor een breed publiek. Dat doen we op de studiezaal, via tentoonstellingen, publicaties, educatieve activiteiten en online. Het HGA is onderverdeeld in diverse teams. Deze functie valt onder het team Bibliotheek, Beeld & Geluid.

Wat ga je doen?

Het Haags Gemeentearchief beheert de collectie van het Nederlands Muziekinstituut (NMI), bestaande uit muziekarchieven en een zeer uitgebreide muziekbibliotheek, in totaal bijna 4 km groot. Deze collectie is – anders dan de rest van de HGA-collectie – thematisch opgebouwd en nationaal, op onderdelen zelfs internationaal, van karakter. Het is belangrijk dat deze bijzonder collectie in al zijn verscheidenheid digitaal beschikbaar en goed toegankelijk is. Daarvoor moet nog veel gebeuren.

Van de senior-medewerker muziekcollectie verwachten we dat hij/ zij een centrale rol gaat spelen in dit proces van beter toegankelijk maken en digitaal presenteren van de muziekcollectie. Daarnaast fungeert de senior-medewerker Muziekcollectie als aanspreekpunt voor nieuwe aanwinsten. Vanuit zijn/haar expertise op het gebied van de Nederlandse klassieke muziek behandelt de senior-medewerker Muziekcollectie informatievragen in de studiezaal, online en vanuit het relatienetwerk van collega-instellingen die zich bezighouden met muzikaal erfgoed.

Wat vragen wij?

 • Hbo of wo geschoold, bij voorkeur in de muziekwetenschap (of vergelijkbaar)
 • Affiniteit met/kennis van de Nederlandse muziekgeschiedenis, met name 20ste en 21ste eeuw
 • Ervaring met collectiebeheersystemen en beschikbaarstelling van erfgoedcollecties
 • (digitale) archiefervaring strekt zeer tot aanbeveling, ervaring met projectmatig werken eveneens
 • Goede contactuele eigenschappen
 • Goede beheersing Engels, bij voorkeur ook Frans en Duits

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je;

 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, eventueel met een proeftijd. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op eenarbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een salaris van minimaal € 3.561,- en maximaal € 5.169,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11). Per 1 oktober 2020 stijgen de lonen met 1%.
 • een 36-urige werkweek en de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

Meer weten?

Voor informatie over de sollicitatieprocedure, het HGA en de functie-inhoud:

Ellen van der Waerden (Manager HGA), telefoonnummer 06 – 57875732.

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Interesse?
Solliciteren kan t/m 1 november via deze link.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.