Historici.nl

Gepubliceerd op 20-01-2020

Nationaal archief: rondleider

Het Nationaal Archief in Den Haag zoekt via Tempo Team Rondleiders voor 1 à 2 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 26-01-2020


In het Nationaal Archief in Den Haag vind je antwoorden op vragen over jouw leven, de geschiedenis en onze samenleving. Hier ontdek je hoe het recente en verre verleden het dagelijks leven beïnvloeden. We helpen mensen aan nieuwe inzichten door oude verhalen springlevend te houden. Door je altijd en overal toegang te geven tot ons nationaal geheugen. Omdat we vinden dat iedereen op mag zoeken wat er in ons land is gebeurd of gezegd.

Het Nationaal Archief wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. We streven ernaar dat ons personeelsbestand, dus ook het team van rondleiders, een representatieve afspiegeling van de Nederlandse samenleving is. De afdeling Onderwijs en Presentatie is verantwoordelijk voor een groot aanbod van producten en diensten, zoals publicaties, tentoonstellingen, educatieve projecten en rondleidingen bedoeld voor een groot publiek.

Lees meer op de website van het Nationaal Archief!

Het Nationaal Archief is op zoek naar

Rondleiders

1 à 2 dagen per week

Laat geschiedenis jouw hart sneller kloppen en wil je jouw passie delen? Het Nationaal Archief is op zoek naar rondleiders! Ben jij een enthousiaste en flexibele persoonlijkheid? Heb je een open houding, ben je in staat de regie te houden en weet je een goede balans te creëren tussen kennis delen en interactie? Dan ben jij misschien wel geschikt als rondleider van het Nationaal Archief!

Wat ga je doen?
Als rondleider ontvang en begeleid je de schoolklassen (groep 7 basisonderwijs tot en met klas 3 voortgezet onderwijs) en ga je met de leerlingen in gesprek over de vaste tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij?. Aan de hand van een historisch persoon ontdekken ze dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn.

Als rondleider word je ook ingezet op andere tentoonstellingen van het Nationaal Archief. In februari 2020 opent de tentoonstelling ‘De oorlog die bleef’, over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Verder ben je inzetbaar op andere ondersteunende werkzaamheden.

Wie ben jij? Jij hebt…

 • Aantoonbare affiniteit met thema’s als discriminatie, diversiteit, emancipatie en migratie.
 • Ervaring met het werken met groepen jongeren, bij voorkeur in het onderwijs.
 • Aantoonbare kennis van en interesse in de Nederlandse geschiedenis en/of bereidheid om te leren.
 • De vaardigheid om informatie op een enthousiaste en motiverende wijze aan een groep over te brengen, op het juiste niveau.
 • Hbo/wo niveau in een relevante richting, bijvoorbeeld pabo, geschiedenis of erfgoedstudies. Studenten (vanaf het derde jaar) kunnen ook solliciteren.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, Engels is een pre.
 • Flexibiliteit in de omgang met onverwachte situaties en planningswijzigingen.
 • Je bent flexibel beschikbaar voor 2 à 3 dagdelen per week (soms weekenden).

Wat krijg je van ons?

 • Een baan bij een topwerkgever: Nationaal Archief!
 • Een interessante, inspirerende en afwisselende werkomgeving.
 • Een leuke baan voor zo’n 1 à 2 dagen per week.
 • Een interne opleiding bij het Nationaal Archief.
 • Korting via de personeelsvoordeelwinkel en via BedrijfsFitnessOnline.
 • Korting bij Zilveren Kruis en Centraal Beheer.
 • Een mooi salaris tussen € 2.805,03 en € 3.963,19 per maand (op basis van 36 uur).

Solliciteer via Tempo Team:

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nationaal Archief: Rondleider
Door Redactie Historici.nl
Nationaal Archief: Medewerker Educatie
Door Redactie Historici.nl
Museum Prinsenhof Delft: Rondleider en/of Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.