Historici.nl

Gepubliceerd op 15-05-2019

Nationaal Bevrijdingsmuseum – Educatief Medewerker

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is een historisch-educatief museum gericht op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder de bevrijdingsperiode.

In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Momenteel is het Bevrijdingsmuseum – het toekomstige Vrijheidsmuseum – bezig met de realisatie van een gloednieuw museum met bijbehorende storyline en educatief aanbod.

Wij zoeken een

Educatief Medewerker

op basis van startersbeurs, 4 dagen per week gedurende 6 maanden

Op basis van een startersbeurs 4 dagen per week gedurende zes maanden. De startersbeurs dient zelf aangevraagd te worden. De voorwaarden van de beurs zijn in te zien op www.startersbeurs.nu

Werkzaamheden
Als educatief medewerker werk je mee aan het vormen van het nieuwe educatieve programma van het Vrijheidsmuseum. Je belangrijkste taken zullen bestaan uit het door-ontwikkelen van een lesboekje over de Gemeente Berg en Dal in Oorlogstijd, het aansturen van de educatieve onderdelen van het Herdenkingsprogramma 75 jaar Vrijheid en het meewerken aan het educatieve aanbod van het Vrijheidsmuseum.

Profiel

  • Relevante HBO/WO opleiding (bij voorkeur WO geschiedenis / 1e graad docent geschiedenis).
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
  • Goed organisatorisch vermogen.
  • Ervaring met educatie is een pre.

Wat bieden wij

  • Arbeidsovereenkomst op basis van de startersbeurs + aanvullende reiskostenvergoeding.
  • Goede begeleiding in een klein en gezellig team.
  • Mogelijkheid om veel ervaring op te doen en directe invloed uit te oefenen op nieuwe educatieve beleid van het museum.

Reageren op deze vacature kan door je cv en motivatiebrief te versturen naar info@bevrijdingsmuseum.nl o.v.v. sollicitatie educatief medewerker.

www.bevrijdingsmuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.