Historici.nl

Gepubliceerd op 12-01-2021

Nationaal Monument Kamp Vught Projectmedewerker educatie

Nationaal Monument Kamp Vught beheert een herinneringscentrum op een deel van het voormalig terrein van SS-concentratiekamp Vught. NM Kamp Vught heeft een vast team van acht medewerkers. Daarnaast is een groep van ruim 120 vrijwilligers actief.

Nationaal Monument Kamp Vught zoekt een

Projectmedewerker educatie

20 uur per week

Als projectmedewerker educatie

  • Beschik je over minimaal een relevante afgeronde masteropleiding (bijvoorbeeld geschiedenis, onderwijskunde, erfgoedstudies, cultuurwetenschappen).
  • Heb je ervaring met het doen van historisch en publieksonderzoek en weet je dit te vertalen naar kwalitatief educatief aanbod.
  • (Mede) ontwikkel en evalueer je zelfstandig en in samenwerking met collega’s, externe partners en klankbordgroepen educatieve materialen en programma’s voor jongeren van 11 tot 16 jaar. Je draagt (mede) zorg voor implementatie hiervan en neemt ook uitvoerende taken op je.
  • Beschik je over relevante werkervaring met jongeren en vrijwilligers in het onderwijs en/of in een (museaal)-educatieve setting.
  • Heb je affiniteit met de Tweede Wereldoorlog en ben je je bewust van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en de publieke en educatieve functie die het herinneringscentrum heeft.
  • Heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, ook in het Engels; in het Duits is een pre.
  • Vind je het prima om incidenteel in de avond en in het weekend te werken.

Verder beschik je over de volgende eigenschappen: je bent verbindend, relativerend, flexibel, creatief, innovatief, positief ingesteld, maatschappelijk betrokken en een teamplayer.

Wij bieden

  • Een boeiende, afwisselende werkomgeving op een maatschappelijk en historisch relevant werkterrein in een enthousiast team.
  • Een contract voor één jaar in verband met tijdelijke formatie uitbreiding van educatie met eventueel mogelijkheid tot verlenging.
  • Je salaris is afhankelijk van werkervaring en opleiding en is gebaseerd op gemeentelijke salarisschaal 8. Voor de medewerkers van NM Kamp Vught gelden de arbeidsvoorwaarden van de Gemeente Vught.

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf en past ons aanbod bij jou? Dan ontvangen wij graag vóór 25 januari 2021 je motivatiebrief en CV. Je kunt deze mailen naar sollicitatie@nmkampvught.nl ter attentie van Liesbeth Prijt. Vragen? Meld je dan op ditzelfde e-mailadres.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Nationaal Monument Kamp Vught streeft er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Een herinneringscentrum dat ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om goede resultaten te halen. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.