Historici.nl

Gepubliceerd op 12-08-2021

Nationaal Monument Oranjehotel: Projectmedewerker Educatie

Het Nationaal Monument Oranjehotel is een authentiek oorlogsmonument dat de verhalen vertelt van al die mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze Scheveningse gevangenis opgesloten zaten, vaak omdat ze in verzet kwamen tegen de bezetter. Hun verhalen over angst, hoop en geloof laten zien hoe kwetsbaar vrijheid is en welke keuzes mensen maken op het moment dat rechteloosheid, onderdrukking en vervolging de samenleving in zijn greep hebben.

Het NM Oranjehotel is in september 2019 geopend voor het publiek. Wij hebben een kleine vaste staf en kunnen niet bestaan zonder de inzet van ruim 70 vrijwilligers. We zijn een informele organisatie en werken zelfstandig en flexibel.

Wij hebben een nieuwe functie en zijn op zoek naar een

Projectmedewerker Educatie

24 uur per week

Wat ga je doen?

 • Het mee ontwikkelen en coördineren van alle werkzaamheden rond een nieuwe (interactieve) collectie-educatieve ruimte voor leerlingen op verschillende niveaus.
 • Een adviserende, stimulerende en coördinerende rol met betrekking tot een nieuw op te zetten educatief programma.
 • Het organiseren van focusgroepen van leerlingen, docenten en cultuurcoördinatoren voor het nieuwe programma voor toetsing en evaluatie.
 • Voor het bestaande educatieve programma: Ervaring en kennis overdragen aan de educatie vrijwilligers en een bijdrage leveren aan kwalitatieve overdracht.
 • De collectie biedt veel aanknooppunten voor formele en informele educatie. Van daaruit breng je potentiële groepen (inclusief en divers) in kaart en weet ze te enthousiasmeren. Je hebt het verlangen om kennis op nieuwe manieren te delen met doelgroepen die niet vanzelfsprekend de weg naar het museum weten te vinden.

Wat vragen we van jou?

 • Minimaal een hbo-opleiding. Een onderwijsbevoegdheid of didactische training strekt tot aanbeveling.
 • Minimaal drie jaar werkervaring, liefste in een museum, waaronder met name ook ervaring met informele publiekseducatie.
 • Kennis van en belangstelling voor ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media en toepasbaarheid daarvan.
 • Je hebt affiniteit met de Tweede Wereldoorlog en bent je bewust van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en de publieke en educatieve functie die het herinneringscentrum heeft.
 • Aantoonbare ontwikkelings- en uitvoerende ervaring op het terrein van cultuureducatie.
 • Je bent gestructureerd, praktisch, flexibel, proactief en je hebt een open werkhouding.
 • Je bent communicatief, collegiaal en kunt goed samenwerken; je kunt omgaan met onverwachte situaties en deadlines en bent gewend om met verschillende doelgroepen te werken.
 • Kennis van relevante kern- en leerdoelen en competenties, en van doorlopende leerlijnen.
 • Kennis van en ervaring in projectmatig werken.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende, afwisselende werkomgeving op een maatschappelijk en historisch relevant werkterrein in een enthousiast team.
 • Een parttime dienstverband van 24 uur per week voor de periode van anderhalf jaar met een proeftijd van twee maanden. Na een jaar wordt bij gebleken geschiktheid besloten of een verlenging mogelijk is.
 • Wij werken conform de Museum Cao. De functie is ingeschaald in schaal 8. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Code Culturele Diversiteit
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich thuis voelen bij het Nationaal Monument Oranjehotel. Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en streven naar een inclusieve organisatie. Ieder talent is welkom, ongeacht afkomst, leeftijd, gender, seksuele geaardheid of arbeidsgeschiktheid. We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op ons team.

Reacties en informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Gramberg, Marketing en Communicatie via telefoonnummer: 06.12765373.

Je schriftelijke sollicitatie met cv en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je graag bij ons wilt werken kun je tot uiterlijk 29 augustus 2021 per e-mail sturen naar: hgramberg@oranjehotel.org.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.