Historici.nl

Gepubliceerd op 22-03-2018

Nationaal Museum van Wereldculturen – Project Manager

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen en zijn verenigd in het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW). Sinds 1 mei 2017 werken wij ook samen met het Wereldmuseum in Rotterdam. Samen tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland en hebben wij oog voor wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Graag zien wij deze culturele diversiteit ook weerspiegeld in ons publiek en onze organisatie.

Ter versterking van ons projectbureau zoeken wij een:

Ervaren Project Manager
(met standplaats Tropenmuseum of standplaats Museum Volkenkunde)

Hoewel Amsterdam of Leiden je ‘thuisbasis’ is, je voert ook projecten uit voor de andere museumlocaties.

Projectmatig werken is binnen het NMVW een centraal principe en het projectbureau neemt dan ook een belangrijke plaats in. Samen met je collega project managers van het projectbureau voer je projecten uit op uiteenlopende gebieden zoals ICT en verbouwingen, maar het zwaartepunt zal liggen bij tentoonstellingsprojecten.

Wie zoeken wij?

  • Je bent een natuurlijke leider die een team creëert, waardoor synergie ontstaat. Als enthousiaste en ambitieuze denker en doener weet jij complexe projecten tot een succesvol resultaat te brengen.
  • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als project manager en kennis van projectmatig werken. Die ervaring heb je opgedaan in de culturele sector; het projectbureau voert projecten op allerlei gebied uit, al hebben veel ervan zoals gezegd betrekking op tentoonstellingen of zijn daaraan gerelateerd.
  • Je bent een leider, teamplayer, analytisch, positief kritisch, oplossings- en kwaliteitsgericht en je hebt financieel inzicht.
  • Je hebt een sterk omgevingsbewustzijn en je bent gewend aan het leiding geven van projectteams van professionals.

Wat bieden wij?
We vragen veel, maar we bieden ook wat.

  • Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur (0,8 fte en 4 dagen per week) voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De functie is gewaardeerd in maximaal schaal 11 en het salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.249 tot € 4.366 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,15% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum cao zijn van toepassing.
  • Een mooie werkplek in Amsterdam-Oost (vlakbij station Muiderpoort) of in het centrum van Leiden (vlakbij het centraal station).
  • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een unieke organisatie, die wat betreft publieksbereik nu al behoort tot de top 10 van de Nederlandse musea.
  • Meer dan tweehonderd enthousiaste collega’s op vier museumlocaties in Nederland.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur dan vóór dinsdag 3 april 2018 je motivatie en cv naar personeelszaken@wereldculturen.nl. Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde, die plaats zal vinden in de tweede week van april (donderdag 12 april 2018).

Heeft het bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan gerust contact op met Manuela Kaptijn, personeelsfunctionaris, (manuela.kaptijn@wereldculturen.nl) of met Rinske Jurgens, Hoofd Projectbureau (rinske.jurgens@wereldculturen.nl).

www.volkenkunde.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.