Historici.nl





Gepubliceerd op 30-09-2021

Nationaal Restauratiefonds: Monumentencoach

Het Restauratiefonds houdt van monumenten. Daarom werken wij keihard om monumenten springlevend te houden. Dat doen wij niet alleen met onze financieringen, maar ook met onze kennis, passie, ervaring en invloed. Zo bereiken wij meer dan je denkt.

Het team Marketing, Informatie en Communicatie (MIC) zoekt zo snel mogelijk een monumentencoach die houdt van verbinding leggen en kennis delen.

Monumentencoach

32-40 uur per week (van medio oktober 2021 tot eind februari 2022)

Dit ga je doen:
Je levert een belangrijke bijdrage aan het gericht informeren van monumenteneigenaren over de mogelijkheden tot financiering en subsidie voor de restauratie en/of verduurzaming van hun monument. Daarnaast ondersteun je hen in de zoektocht naar de juiste partij om inhoudelijk te adviseren of werkzaamheden uit te voeren; en welke wet- en regelgeving er bestaat voor het (ver)bouwen van monumenten en beeldbepalende panden.

Dit doe je vooral door monumenteneigenaren telefonisch te woord te staan en/of per e-mail. Verder lever je input voor onze nieuwsbrieven, websites en social media op basis van de meest gestelde vragen. Daarbij leg je actief verbindingen met en tussen monumenteigenaren en professionals in de monumentensector. Tot slot ondersteun je waar nodig bij klantgerichte activiteiten of bij de nabewerking van evenementen en bijeenkomsten.

Dit ben jij:
Je bent initiatiefrijk, ondernemend en collegiaal. Je krijgt energie van verbindingen maken en contact leggen, zowel aan de telefoon als persoonlijk. Je vindt het leuk om met verschillende dingen per dag bezig te zijn. Je handelt vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan. Je hecht waarde aan samenwerken, verantwoordelijkheid en persoonlijk contact.

Voor deze functie vinden wij het belangrijk dat je:

  • een relevante opleiding hebt, gericht op communicatie, financiën en/of erfgoed;
  • je betrokken voelt bij monumenten en er (het liefst ook) kennis van hebt;
  • aantoonbare ervaring hebt met klantgericht werken;
  • het leuk vindt om veel telefonisch contact te hebben;
  • in ieder geval beschikbaar bent op woensdag en vrijdag.

Dit bieden wij:
Wij zijn een maatschappelijk relevante en ondernemende organisatie. Daarom krijg je veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Onze collega’s zijn enthousiaste en ambitieuze professionals, maar wij gaan wel informeel met elkaar om. We werken graag samen op kantoor, maar een deel van je werk kun je ook vanuit huis doen als je dat prettig vindt.

Wil jij hier werken?
Wij zien diversiteit van onze medewerkers als kracht, wij zijn daarom benieuwd naar wie jíj bent en hoe jij kunt bijdragen aan onze missie ‘springlevende monumenten’. Wil jij werken in een organisatie waar professionaliteit en aandacht voor elkaar samengaan? Neem dan contact met ons op.

Bel voor vragen met Pierre van der Gijp (manager Marketing, Informatie & Communicatie) via 088-253 90 99. Meteen solliciteren? Stuur dan uiterlijk 4 oktober 2021 je motivatie en cv via werken@restauratiefonds.nl.

Door te solliciteren ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je vindt deze op onze website.

Ook freelancers worden van harte uitgenodigd om te solliciteren naar deze tijdelijke functie.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.