Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2021

Natuurmuseum Brabant: Junior Registrator

Natuurmuseum Brabant is een natuurhistorisch familiemuseum gesitueerd in het centrum van Tilburg. De missie van het museum: het aanwakkeren en stimuleren van kennis over de natuur en onze plaats als mens daarin. Het museum staat bekend om zijn innovatieve en interactieve tentoonstellingen en educatieve activiteiten, waarmee bezoekers van alle leeftijden wegwijs worden gemaakt in de wereld van de natuur. Daarbij wordt ook verdieping en kaders rondom natuurgerelateerde maatschappelijke onderwerpen geboden, en ingespeeld op de actualiteit. Het museum verwelkomt rond 90.000 bezoekers op jaarbasis en bereikt vele anderen middels online media, een eigen wandelapp en programma’s op scholen en BSO’s, in wijken en dorpen.

Naast programmering voor het publiek heeft het museum ook een actieve wetenschappelijke tak. Biodiversiteitsonderzoek is daarbij een specialiteit. De museumcollectie, inmiddels al 85 jaar in opbouw, is de op een na grootste natuurhistorische collectie van Nederland

Om ons collectie-registratiesysteem te vervangen, zoeken we een

Junior Registrator

voor de afdeling Collectie en Wetenschap

24 uur per week

Natuurmuseum Brabant heeft een collectie van bijna 700.000 objecten. Het registratiesysteem voor de collectie is verouderd en wordt vervangen door een systeem dat beter aansluit bij de wensen van het museum, maar dat ook de mogelijkheid geeft om (biodiversiteits)data te delen met NLBIF en GBIF, de organisaties die zich inzetten voor open toegang tot data ten behoeve van onderzoek en bescherming van de biodiversiteit.

De junior registrator zal, onder leiding van de coördinator collectie en wetenschap, de data uit het huidige systeem inventariseren, opschonen en omzetten naar de nieuwe software. Ook heeft de junior registrator een rol in het vormen van beleid en training omtrent het invoeren van data in het nieuwe systeem door honorair conservatoren.

Je profiel
Je bent een net afgestudeerde professional op het gebied van collectieregistratie. Je kunt goed zelfstandig werken, bent nauwkeurig en proactief. Je hebt kennis van softwaresystemen voor collectieregistratie en kunt adviseren over te nemen besluiten rondom die registratie. Je hebt affiniteit met en kennis van natuurhistorische collecties. De Engelse taal beheers je goed. Je kunt goed uitleg geven en hebt plezier in het (samen)werken met vrijwilligers.

Wat bieden wij?
Je wordt onderdeel van de afdeling Collectie en Wetenschap en valt onder de leiding van de Coördinator Collectie en Wetenschap. Je werkt verder nauw samen met de honorair archivaris en de honorair conservatoren. Je krijgt eerst een aanstelling voor 6 maanden voor 24 uur per week, welke bij gebleken geschiktheid wordt verlengd voor de duur van 6 tot 8 maanden. De functie is ingeschaald in schaal 6.0 van de gemeentelijke CAO.

Je motivatiebrief kun je sturen naar: vacature@natuurmuseumbrabant.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Spoorwegmuseum| Registrator
Door Redactie Historici.nl
Junior Collectiemedewerker – Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Door Redactie Historici.nl
Spoorwegmuseum| Registrator WOII foto’s
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.